AcasăNewsLiderul Clanului Sportivilor, reținut de poliție după ce și-a bătut socrul. Cine...

Liderul Clanului Sportivilor, reținut de poliție după ce și-a bătut socrul. Cine este Robert Nica

Poliţia Capitalei anunţă că un bărbat în vârstă de 44 de ani a fost reţinut după ce ar fi agresat fizic un alt bărbat şi o femeie, în timp ce se aflau la o adresă din Sectorul 4.

În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului, s-a stabilit faptul că un bărbat ar fi fost lovit de către ginerele său, în timp ce se aflau pe scara blocului, şi, ulterior, în parcare. De asemenea, o femeie ar fi încercat să-i oprească, moment în care şi aceasta ar fi fost agresată fizic de acelaşi bărbat.

Robert Nica, scandal acasă la socrul lui

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul agresat este socrul lui Robert Nica (liderul Clanului Sportivilor). Robert Nica a mers acasă la socrul lui, unde a amenintat-o și lovit-o și pe concubina cumnatului său. Acesta urmează să fie prezentat la Judecatoria Sectorului 4 cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 26 au reținut luni un bărbat, în vârstă de 44 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de violență în familie, amenințare, lovire sau alte violențe și influențarea declarațiilor.

„În fapt, la data de 12 august 2023, în jurul orei 22:50, polițiști din cadrul Secției 26 au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, un bărbat, ar fi agresat fizic un alt bărbat și o femeie, în timp ce se aflau la o adresă, din Sectorul 4.

În urma verificărilor efectuate, de către polițiștii care s-au deplasat la fața locului, s-a stabilit faptul că, un bărbat ar fi fost lovit de către ginerele său, în timp ce se aflau pe scara blocului, și, ulterior, în parcare.

De asemenea, în timpul altercației, o femeie ar fi încercat să-i oprească, moment în care și aceasta ar fi fost agresată fizic de același bărbat, ulterior, persoana în cauză părăsind zona”, potrivit unui comunicat de presă.

Sec pare că inculpatul a continuat să transmită, printr-o aplicație de chat, mesaje de amenințare celor două persoane, precum și mesaje prin intermediul cărora încerca să le influențeze declarațiile.

„Față de bărbat a fost dispusă măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală”, au mai precizat poliţiştii.

Cine este interlopul Robert Nica

Robert Nica, fostul lider al temutei grupări a „Sportivilor”, a devenit unul dintre dezvoltatorii imbobiliari importanți din București și Ilfov.

După anul 2004, când clanul Cămătarilor a fost destructurat, o parte dintre afacerile lăsate în urmă de Nuțu și Sile Balint au fost preluate de foștii lor locotenenți.

Așa a luat amploare gruparea Sportivilor, care, până în 2006, când a fost destructurată la rândul ei, controla cu autoritate Sectorul 4 și localitățile ilfovene situate în sudul Bucureștiului.

După ce și-au executat pedepsele, mai mulți lideri, între care și Robert Nica, au investit în diferite proiecte legale și au devenit oameni de afaceri.

Unul dintre aceștia a fost Robert Nica, devenit dezvoltator imobiliar. Cu toate că vechile sale probleme cu legea au dispărut, au apărut necazuri noi, legate de scandalurile violente cu propria soție.

author avatar
Andrei Ștefan