AcasăNewsLiderii UE avertizeaza ca 2012 va fi un an dificil

Liderii UE avertizeaza ca 2012 va fi un an dificil

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a avertizat in mesajul de Anul Nou ca recesiunea va continua si in 2012. Cancelarul Angela Merkel i-a atentionat pe germani sa se pregateasca pentru un an mai greu decat a fost 2011.

Ingrozit. Nicolas Sarkozy se teme ca francezii se vor vonfrunta cu probleme mult mai mari in 2012 ca in 2011

Intr-un mesaj sumbru adresat de la postul public de televiziune francez,  presedintele Nicolas Sarkozy a atras atentia concetatenilor sai ca cea mai grava criza cu care se confrunta Europa de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial nu a luat sfarsit.

„Veti incheia acest an (2012 – n.r.) cu mult mai multe griji pentru voi si pentru copiii vostri”, a avertizat aproape lugubru Sarkozy. La randul sau, cancelarul german Angela Merkel a tinut sa precizeze ca „fara nicio indoiala, anul 21012 va fi mult mai dificil decat a fost 2011” pentru cetatenii germani. Presedintele italian Giorgio Napoletano le-a transmis concetatenilor sai ca trebuie sa stranga mult cureaua si ca nimeni nu poate evita acest lucru. „Sunt necesare sacrificii pentru a asigura viitorul tinerilor, este obiectivul nostru si e un angajament care nu poate fi evitat. Nimeni, nicio categorie sociala nu poate evita acest angajament. Fiecare trebuie sa contribuie la insanatosirea sistemului finantelor publice,  pentru a preveni colapsul financiar al Italiei”, a atentionat Napoletano.

author avatar
Arpad Dobre
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger