AcasăNewsLiderii Puterii si ai Opozitiei au pierdut o ora impreuna

Liderii Puterii si ai Opozitiei au pierdut o ora impreuna

Obisnuite de ani de zile doar sa se spurce si nu sa converseze, Puterea si Opozitia au vorbit impreuna si s-au inteles separat.

Liderii Coalitiei si ai USL s-au intalnit doar ca sa se afle in treaba

Siliti de imprejurari sa se aseze la aceeasi masa, liderii Coalitiei si cei ai USL au pierdut (!), ieri, aproximativ o ora impreuna. La finalul intrevederii, liderii USL s-au plans ca din solutiile avansate de ei, respectiv demisia Guvernului sau macar demiterea ministrului de Interne si infiintarea unei comisii comune putere-opozitie in vederea organizarii alegerilor anticipate, au fost respinse. In schimb, Coalitia a fost de acord cu convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare, saptamana viitoare. Nou motiv de ulterioare neintelegeri, dupa cum a demonstrat sedinta Birourilor permanente ale celor doua Camere. Cand Puterea si Opozitia s-au certat pe tema duratei sesiunii extraordinare, iar runda a fost castigata de parlamentarii arcului guvernamental, care le-au acceptat adversarilor doar o zi din cele doua cerute. Pentru a plusa, Victor Ponta a sustinut ca USL ar vrea alegerea anticipata a unui Parlament cu mai putini membri, alesi toti uninominal. Propunere facuta strict la plesneala populista, din moment ce nu se poate modifica legislatia electorala cu mai putin de sase luni inainte de data alegerilor, iar Crin Antonescu a precizat deja ca USL vrea anticipate in luna martie.

Curtea Constitutionala participa, dar nu se baga

Cum meciul Putere – Opozitie s-a incheiat, ieri, cu remiza, judecatorii Curtii Constitutionale au decis sa stea pe bara pana se limpezesc apele politice si au amanat frumusel, pana pe 25 ianuarie, dezbaterea contestatiei referitoare la comasarea alegerilor. Iar motivul invocat este de-a dreptul pueril: CCR vrea sa vada calculele in urma carora Guvernul a ajuns la concluzia ca alegerile comasate vor economisi 20 de milioane de euro de la bugetul de stat. In realitate, CCR nu vrea decat sa vada incotro se inclina balanta politica.

Turcan: o remaniere scutea PDL-ul de proteste

Raluca Turcan

Raluca Turcan le bate obrazul colegilor sai de partid, reprosandu-le lipsa comunicarii cu societatea si refuzul de a remania Guvernul. “Poate ca nu s-ar fi ajuns la proteste daca s-ar fi facut o remaniere”, sustine ea. Turcan afirma si ca intre partid si cetateni s-a creat “o falie” dupa ce PDL “i-a dus pe romani intr-un mars fortat, timp de doi ani, fara sa asculte privatiunile pe care ei le-au suferit”.

Ponta, tarat de Antonescu in strada

Chiar daca afirma ca are “retineri”, liderul PSD este nevoit sa participe la mitingul organizat, pe cand el lipsea din tara, de fratele sau uselist, liberalul Crin Antonescu. “Suntem impreuna, chiar daca eu am niste retineri si niste intrebari pe care le-am discutat cu colegii mei. Nu-mi las colegii, indiferent ce se intampla. Nici ei nu m-au lasat pe mine, nici eu pe ei. Mergem impreuna pana la capat”.

IPP n-a vrut sa stea la taclale cu Baconschi

Teodor Baconschi

Deschiderea catre dialog a PDL-ului vine prea tarziu, sustin reprezentantii Institutului pentru Politici Publice. IPP a refuzat, ieri, invitatia facuta de Teodor Baconschi, afirmand ca subiectele propuse “reflecta exclusiv temele politice ale PDL”, nu problemele reale ale societatii romanesti. Fara a mai sta la taclale cu PDL, IPP a avansat deja o solutie: demisia Guvernului si alegeri anticipate.

[poll id=”179″]

author avatar
Simona Badulescu
180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger