AcasăNewsLider sindicalist, mesaj pentru greviști: „Trebuie terminată greva cât timp avem susținerea...

Lider sindicalist, mesaj pentru greviști: „Trebuie terminată greva cât timp avem susținerea populației” / Ce conține ultima ofertă a Guvernului

grevaCând s-ar putea opri greva profesorilor. Sindicatele, așteptate să dea un răspuns la ultima ofertă a Guvernului

Greva profesorilor continuă, după ce negocierile de la Palatul Victoria au eșuat din nou. Cu toate acestea, liderii sindicali ar fi recunoscut că și-au atins obiectele, însă sindicaliștii din teritoriu cer din ce în ce tot mai multe și refuză să oprească greva, potrivit unor surse apropiate discuțiilor purtate cu Executivul.

Sindicaliștii se tem să nu piardă susținerea populației

În rândul profesorilor circulă un mesaj, care ar aparține președintelui Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hăncescu. Acesta face apel la găsirea unei modalități de încetare a conflictului de muncă, de teamă să nu se piardă sprijinul populației.

„Bună seara! Am văzut că sunt foarte nemulțumiți colegii ceea ce personal ii înțeleg. Din punctul meu de vedere cred că trebuie intr-un fel terminată greva cât timp avem susținerea populației, în psihologie se spune că de la susținere se poate trece imediat în dizgrație. De aceea trebuie făcută o scrisoare guvernantilor, comună, în care sa se spună cât mai vrem în plus și în care să ne exprimăm motivul pentru care am ales această grevă și această sumă.

O scrisoare emoțională. Poate de la ceea ce au propus ei mai trebuie pulsat puțin (în negociere se pune o sumă un pic mai mare, nu foarte mult peste ceea ce au propus dacă vrem rezultat). Cred că ei, guvernanții, studiază variantele de finalizare a grevei și am înțeles că dacă vin cu o propunere prin OUG, pot apoi să ceară în instanță finalizarea grevei cu anumite consecințe. Este doar părerea mea. Seara bună!”, se arată în mesajul distribuit pe grupurile de cadre didactice.

Ofertă pentru cadrele didactice: creştere salarială de 1.000 lei brut

Sindicaliştii din Educaţie au refuzat şi ultima ofertă pe care Guvernul a făcut-o profesorilor aflaţi în grevă generală.

Guvernul urmează să aibă o şedinţă extraordinară în care va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă care prevede majorarea salariilor pentru profesori, adică ultima ofertă pe care profesorii au refuzat-o.

În ordonanţa de urgenţă ce urmează a fi adoptată astăzi se arată o creştere de 1.000 de lei brut pentru personalul didactic şi 400 de lei brut pentru personalul nedidactic, cu menţiunea că aceste sume reprezintă un avans din viitoarea Lege a Salarizării. Legea Salarizării prevede un salariu pentru debutanţi de aproximativ 4.000 de lei net salariu mediu pe ţară, o creştere în 2024 de 40% şi apoi alte creşteri etapizate în următorii trei ani.

author avatar
Andreea Vlad
261 afisari

2 COMENTARII

  1. Cine poate sa ne ajute ca sa scapam de cucuvelele alea trei , in program dupamiaza la A 3 CNN, in frute cu Porumbel, proaste si rele ca niste capre in calduri ! Multumim .

  2. A luat-o si asta cu ” un pic „,l-o fi tras deoparte Esuatul si i-o fi promis ceva,” un pic ” de ceva pe undeva.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger