AcasăNewsLider ALDE, avertisment pentru Iohannis  în baza noului Cod Administrativ

Lider ALDE, avertisment pentru Iohannis  în baza noului Cod Administrativ

După ce în ședința conducerii formațiunii s-a decis, în lipsa lui Călin Popescu Tăriceanu, aflat în concediu, retragerea sprijinului politic acordat actualului ministru de externe și propunerea Ramonei Mănescu drept succesor al lui Teodor Meleșcanu, s-a aflat faptul că ALDE așteaptă un răspuns cât mai rapid de la Cotroceni.

Concret, purtătorul de cuvânt al ALDE i-a atras atenția, politicos, din câte a ținut să sublinieze, lui Klaus Iohannis că, mai nou, legislația îi fixează un repăer clar de timp cu privire la răspunsul așteptat în privinta noii numiri ministeriale. „Considerăm că această candidatură este demnă de a fi acceptată, speram că aceasta propunere (…) să aibă un răspuns imediat, așa cum o cere noua legislație a Codului Administrativ, în termen de până 10 zile (…) din partea președintelui României, pe care trebuie să-l avertizăm în cel mai politicos cu putință că în situația in care ar refuza acest lucru, vom fi în situația de conflict între puterile statului (…) socotim că, într-o astfel de situație, doamna prim-ministru Viorica Dăncilă va sesiza CCR”, a susținut Varujan Vosganian.

La nivel de motive pentru care a fost propusă fostul ministru al Transporturilor din Guvernul Ponta pentru șefia MAE în Cabinetul Dăncilă, oficialul ALDE a trecut în revistă experiența Ramonei Mănescu în această sferă a politicii externe. „Am avut în vedere experența politică îndelungată, doamna Ramona Mănescu are o experiență în politica liberală de aproape un sfert de veac (…) a activat în structurile Parlamentului European care au responsabiltăți în politica externă. Considerăm că doamna Ramona Mănescu poate să contribuie la reconsiderarea poziției României în plan european și în plan internațional”, a mai punctat deputatul Vosganian.

156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger