AcasăNewsLicu plânge după  ”câmpurile tactice” ale lui Dumbravă

Licu plânge după  ”câmpurile tactice” ale lui Dumbravă

Bogdan Licu, atent la interceptări

Propus ca adjunct la șefia Ministerului Public procurorul Bogdan Licu s-a plâns, ieri, în fața membrilor CSM că decizia CCR a distrus ”câmpul tactic” dintre procurori și SRI. Acesta a spus că prin desființarea protocoalelor încheiate cu generalul Dumitru Dumbravă procurorii „au fost lăsaţi în pielea goală”. Mai mult, Licu s-a plâns că magistrații nu mai au puterea de a face interceptări și că este necesar reunirea serviciilor care funcționează în cadrul Ministerului Public. Licu a mai precizat că procurorii nu au acum nici tehnica necesară pentru a face interceptări fără ajutorul ofițerilor SRI.

Bogdan Licu, atent la interceptări

”Lovit peste degete” de judecătorii de la CCR care au stabilit că SRI nu mai poate face protocoale și nici să asculte telefoanele sau să ducă judecătorilor ”pliciurile galbene” cu sentința deja scrisă, cel care ar vrea să devină prim adjunctul procurorului general, magistratul Bogdan Licu, spune că mai vrea totuși o relație cu Serviciul de Informații sau crearea unui nou serviciu tehnic care să fie dotat cu tehnică și aparatură pentru interceptare. Bogdan Licu a precizat că, în prezent,  procurorii apelează la serviciul tehnic de interceptări din cadrul Ministerului de Interne, respectiv Direcţia de Operaţiuni Speciale, DOS, însă a apreciat că acest lucru poate crea o vulnerabilitate.

Procurorilor le e dor de SIPA

”Eu sunt adeptul înfiinţării unui singur serviciu tehnic în Ministerul Public, cu dotarea corespunzătoare, cu un sediu corespunzător şi cu un personal calificat. Sigur că acest serviciu poate fi compartimentat, unul la DNA, unul la DIICOT şi un compartiment pentru parchetele obişnuite. Şi acest servciu să fie implicat, sub coordonarea procurorului general, în cele importante şi complexe cauze pe care Ministerul Public le are în lucru. Colegii mei au identificat şi posibile fonduri nerambursabile pentru operaţionalizarea unui asemenea serviciu, la fel ca fostul SIPA”, a subliniat Bogdan Licu.

author avatar
Ramona Feraru
284 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger