AcasăNewsLicitatii trucate la Transgaz

Licitatii trucate la Transgaz

Consiliul Concurentei a sanctionat patru companii cu amenzi in valoare totala de peste 25, 4 milioane de lei (aproximativ 5,6 milioane euro) pentru trucarea a doua licitatii organizate de Societatea Nationala Transgaz SA.

Sanctiunile au fost aplicate  pentru ofertele trucate la licitatiile organizate de Transgaz in perioada 2009 – 2011, in vederea atribuirii unor contracte de racorduri de gaze naturale. Companiile amendate sunt Condmag SA si Inspet SA (racordarea la gaze a centralei de la Brazi), respectiv Moldocor SA si TMUCB SA (conducta de gaze Giurgiu-Ruse).

Bogdan Chiritoiu sustine ca Transgaz a contractat lucrari scumpe

„Avem dovezi ca aceste companii s-au inteles asupra continutului ofertelor pe care urmau sa le prezinte la licitatii, schimband (intre ele – n.r.) informatii comerciale. Intelegerile de trucare a licitatiilor reprezinta unele dintre cele mai grave restrictionari ale concurentei si conduc la achizitionarea de catre autoritatea contractanta (in acest caz, Transgaz – n.r.) a unor lucrari mai scumpe”, a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

author avatar
Arpad Dobre
411 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger