AcasăNewsLichidator judiciar, retinut pentru luare de mita

Lichidator judiciar, retinut pentru luare de mita

sursa foto: ziuaconstanta.ro

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta anunta retinerea pentru 24 de ore a lui Alexandru Barladeanu, practician in insolventa.

sursa foto: ziuaconstanta.ro

Alexandru Barladeanu este acuzat de luare de mita si va fi prezentat cel mai probabil vineri magistratilor de la Tribunalul Constanta cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In ordonanta de retinere se arata ca, in cauza, exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt:

La data de 05 iunie 2015, inculpatul Barladeanu Alexandru Vitali, in calitate de practician in insolventa, a pretins de la un om de afaceri, denuntator in cauza, suma de 25.000 lei si aproximativ 6.000 euro, pentru a face acte contrare atributiilor de serviciu, in legatura cu procedura lichidarii, ce urma sa se declanseze in legatura cu firma acestuia din urma.

Concret, inculpatul trebuia sa conduca procedura astfel incat datoriile societatii comerciale catre creditori si catre bugetul de stat sa nu mai fie platite, iar bunurile ei sa fie transferate si ascunse, cu scopul evitarii unei eventuale executari silite.

La data de 11 iunie 2015, inculpatul Barladeanu Alexandru Vitali a primit de la denuntator suma de 25.000 lei din totalul mitei pretinse, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

author avatar
Cristi Ionita
232 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger