AcasăNewsLiberalul Ludovic Orban a devenit cumnatul Puterii

Liberalul Ludovic Orban a devenit cumnatul Puterii

Leonard Orban, a fost votat, ieri, ministru al Afacerilor Europene. Astfel inrudit cu Puterea, fratele Ludovic a lacrimat si n-a votat.

Politica isi baga coada intre fratii Ludovic si Leonard Orban

Din totalul de 423 de parlamentari prezenti la sedinta comuna a celor doua Camere, 245 au votat in favoarea infiintarii Ministerului Afacerilor Europene, implicit pentru inscaunarea lui Leonard Orban in fruntea lui. Numarul arata ca Orban a fost votat si de cativa parlamentari ai Opozitiei, chiar daca liderul PSD Victor Ponta a sustinut sus si tare ca USL se va abtine de la vot. Nu pentru ca ar fi avut ceva de reprosat lui Leonard Orban (posesor al unui CV fara cusur), ci din cauza ca noul ministru va fi lipsit de “atributiile si intrumentul legal, procedural si politic” capabile sa-I determine pe colegii sai din Executiv “sa faca ce nu au facut pana acum”.

Vrea nu vrea, liberalul Ludovic Orban a devenit cumnat al Puterii

Ludovic Orban

Cea mai ingrata pozitie a avut-o fratele ministrului Orban, deputatul PNL cu acelasi nume. “Ma aflu intr-o dilema aproape fara iesire. Practic, trebuie sa aleg intre fratele meu, familie, dragostea fata de fratele meu, si convingerile, ideile, valorile in care cred, care mi-ar spune sa votez impotriva lui”, recunostea Ludovic Orban, inainte de vot. Dupa chibzuinta de rigoare, parlamentarul liberal a apelat la o gaselnita, transformand rudenia in conflict de interese: “Nu voi vota, nu pentru ca imi spun Victor Ponta sau Crin Antonescu, ci pentru ca asa imi cer legea si bunul simt”. Solutie livrata plenului la pachet cu laudarea fratelui ministru si cu lacrimi in ochi. “Daca Ludovic vota <<pentru>>, nici nu apuca sa iasa din sala ca era deja dat afara din partid (de Crin Antonescu – n.r.)”, glumeau liberalii pe hol.

author avatar
Simona Badulescu
409 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger