AcasăNewsLiberalul Dan Motreanu, audiat la DNA

Liberalul Dan Motreanu, audiat la DNA

Dan Motreanu, prim-vicepresedinte al Partidului National Liberal si vicepresedinte al Camerei Deputatilor, este audiat, joi, la Directia Nationala Anticoruptie.

Motreanu este acuzat de oamenii legii de comiterea mai multor fapte de coruptie. Concret, liderul PNL este acuzat ca „in calitate de deputat si membru in functie de conducere intr-un partid s-a folosit de influenta pe care o avea si de autoritatea conferita de functia de conducere in partid in scopul obtinerii pentru altul a unui folos necuvenit. De asemenea, este acuzat si de spalare de bani”.

Numele lui Motreanu apare in dosarul in care personaj principal este George Scutaru, fost consilier al presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis. Va reamintim ca Scutaru este acuzat de procurorii DNA de luare de mita si de folosirea spagilor in sustinerea unor campanii electorale.

Procurorii DNA anunta ca exista un denuntator care a recunoscut, in fata oamenilor legii, ca, in 2008, le-a oferit lui George Scutaru si Dan Motreanu suma de un milion de euro. In schimbul banilor, cei doi urmau sa-l sprijine pe denuntator in demersurile acestuia de a obtine mai multe suprafete de teren aflate pe raza municipiului Buzau.

Conform denuntatorului, Motreanu a incasat in jur de 250.000 de euro, iar Scutaru aproximativ 700.000 de euro.

author avatar
Cristi Ionita
100 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger