AcasăNewsLiberalii si-o iau in freza de la toti

Liberalii si-o iau in freza de la toti

Senatorii PSD si ALDE i-au bagat in cofa pe liberalii condusi de Alina Gorghiu

Lasati de izbeliste de Klaus Iohannis si tratati cu refuz de Dacian Ciolos, penelistii sunt pusi acum si in fata unei dileme de tip ”lose-lose”. Una in care fie ca sustin sau resping pomenile electorale propuse de pesedisti, pierd oricum.

Idealurile naţionaliste n-o ajută pe Alina Gorghiu în faţa ofensivei PSD-iste

Iar pesedistii, iritati de zvonurile legate de ramanerea lui Dacian Ciolos la Palatul Victoria si dupa alegerile parlamentare, nu se joaca ci adopta pe banda rulanta (PSD si ALDE detin majoritatea in Parlament) legi de majorare a salariilor, pensiilor, indemnizatiilor pentru mame etc. Masuri care, raportate la posibilitatile bugetului Romaniei, reprezinta un adevarat cosmar pentru orice guvern, prezent sau viitor. Pana sa se sparga in capul viitorilor guvernanti, oalele pesedistilor ii improasca deja cu cioburi pe liberalii care trebuie ori sa voteze alaturi de social-democrati, atragand astfel asupra lor fulgerele olimpienilor Iohannis si Ciolos, ori sa respinga majorarile de salarii, pensii si indemnizatii pentru mame si sa se expuna oprobiului public. Un public deja satul pana peste cap de atatea hotii si coruptie si care nu mai sta stramb sa judece drept daca economia si bugetul Romaniei pot suporta majorarile. Dimpotriva, publicul spune, pe drept cuvant, ca daca tot exista fonduri pentru pensii parlamentare speciale, trebuie sa sa se gaseasca bani si pentru pensiile ”pulimii” – termen cu care politicienii ii alinta indeobste pe romani atunci cand nu au cate un microfon infipt sub bot. Stransi cu usa, liberalii o scalda ca de obicei si tot ca de obicei mai pierd ceva procente din putinul cu care au ramas. Asa cum s-a intamplat, mai mult ca sigur, si ieri, cand Senatul a votat abrogarea impozitarii pensiilor mai mari de 1050 de lei iar viceliderul senatorilor PNL, Mariana Campeanu, s-a opus si a cerut retrimiterea proiectului la comisie pe motiv ca bugetul este deja mult prea impovarat de cresterea punctului de pensie si de introducerea celei de-a 13-a pensie.

Senatorul PNL Mariana Câmpeanu s-a opus degeaba majorităţii PSD-ALDE

Poate Campeanu are dreptate, dar cine i-o va da? Pensionarii care-si termina pensia in primele zile ale lunii sau dau cu zarul ca sa decida daca isi dau banii pe mancare sau pe medicamente? Evident, pesedistii triumfa, se tin cu dintii de noua strategie si tipa ca din gura de sarpe ca Parlamentul este suveran si Guvernul este obligat sa aplice la litera toate majorarile legiferate.  La fel de adevarat este insa si ca Dumnezeu nu da cu batul, dar are un simt al umorului iesit din comun. Ca urmare, nu este exclus ca PSD nu numai sa castige viitoarele alegeri (perspectiva batuta deja in cuie, data fiind diferenta imensa, de peste 20%, dintre scorurile cu care sondajele le crediteaza pe cele doua mari partide), dar si sa fie poftit sa faca viitorul guvern. Caz in care pesedistii, cu sau fara Ciolos premier, vor trebui sa puna ei in plata toate pomenile electorale destinate ingroparii PNL-ului. Sau, altfel spus, daca pesedistii sunt intr-adevar destepti, trebuie sa se gandeasca de doua ori inainte de a sapa groapa viitorului guvern. Norocul liberalilor (si ghinionul nostru) este ca nici pesedistii nu sunt destepti.

author avatar
Simona Badulescu
723 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger