AcasăNewsLiberalii pierd un parlamentar in favoarea ALDE

Liberalii pierd un parlamentar in favoarea ALDE

Pana sa ajunga sa depuna motiunea de cenzura pe care o pregatesc la adresa actualului Executiv si pentur care cauta sustinere in randul alesilor neamului de la celelalte formatiuni din opozitie, liberalii afla ca pierd un senator, pe Ion Popa. Astfel ca grupul parlamentar al PNL pierde un reprezentant, in timp ce grupul ALDE castiga un senator.

Parlamentarul PNL de Arges a ales sa paraseasca formatiunea condusa de Ludovic Orban, comunicandu-si decizia in prima parte a zilei de miercuri. Anuntul demisiei din Partidul National Liberal a venit insotit de o motivare, pe care Popa a facut-o publica prin intermediul unei retele de socializare, in care nu iarta actuala conducere a formatiunii.

„De 16 ani sunt fidel valorilor si principiilor liberale. Am fost presedinte de filiala timp de 7 ani, vicepresedinte executiv al PNL, senator ales si liderul celui mai mare grup din Senat al partidului. (…)Din pacate, rezultatele ultimelor alegeri nu au fost cele sperate de noi, asa incat mi-am asumat acest esec si am demisionat atunci din toate functiile din partid. Am constatat ca am fost considerat printre putinii vinovati… Au trecut doi ani de la acel moment, iar lucrurile nu s-au imbunatatit ci, dimpotriva, s-au agravat. (…) Oamenii care au muncit in campanii, devotati ideilor liberale, nu mai sunt bagati in seama, in schimb, tradatorii sunt promovati si apreciati. Trist, dar aceasta este noua strategie de conducere a Partidului National Liberal care, in loc sa promoveze competenta si bunul-simt, este macinat de orgolii interne, inclusiv in Arges. Astazi, partidul din care am facut parte, pentru care m-am batut atatia ani, s-a transformat complet. (…) Liderii care trebuiau sa uneasca, au dezbinat, abandonand principiile si valorile liberale. Cei care ar fi trebuit sa fie niste exemple, sunt doar niste munti de frustrari si lasitate… Nu stiu cati colegi mai tolereaza aceste lucruri, dar eu nu!”, isi explica fostul liberal, pe Facebook, decizia de a parasi tabara PNL.

sursa foto: Facebook/Ion Popa

author avatar
Cristina Stefan
254 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger