AcasăNewsLiberalii o tin una si blonda

Liberalii o tin una si blonda

Loviti in plex de dezastrul de la alegeri, penelistii au gasit puterea de a o inlocui pe Alina Gorghiu cu interimara Raluca Turcan. Iar ultimele rezerve de energie le-au folosit pentru a racni unii la altii ca in vremurile bune, cand chiar merita sa te bati pana-n panzele albe pentru o functie de conducere in PNL.

Singura diferenta dintre Raluca Turcan si Alina Gorghiu este nuanta blondului

Biroul Politic National convocat ieri nu a raspuns asteptarilor Alinei Gorghiu, care spera sa-i fie respinsa depunerea mandatului. Fara a sta pe ganduri, liderii PNL si-au concediat pe loc sefa si au numit-o in loc, pe post de presedinte interimar, pe Raluca Turcan. ”Am primit propunerea unanima din partea tuturor colegilor de a fi presedinte interimar al PNL in conditiile in care am venit astazi la sedinta cu cel mai bun rezultat obtinut de PNL in toata tara (in filiala Sibiu – n.r.). Aceasta propunere nu a venit in urma unui compromis, a unor negocieri”, a comentat momentul noul lider, la finalul sedintei BPN. Ca orice politicieni damboviteni care se respecta, liberalii au condimentat ”parastasul” lui Gorghiu cu acuzatii zbierate si injuraturi.

”Sa iasa PDL din sala!”

Femeia te ridica si tot ea te coboara. La cum sta treaba, PNL prefera doar a doua parte

Momentul folcloric care a strabatut prin usile salii de sedinta a fost declansat de Cristian Busoi, atunci cand l-a propus pe Teodor Atanasiu pentru functia de secretar general. ”Nu este posibil sa punem un om care a scos cel mai slab scor din tara! Ne facem de rasul lumii”, a tunat Raducu Filipescu, liderul PNL Calarasi (una dintre cele trei filiale PNL premiante la alegerile de duminica). ”Dupa ce ai facut lucruri minunate la Bucuresti, ai obtinut scorul pe care l-ai obtinut la Buzau si acum vrei functia de secretar general?”, l-a apostrofat ”amical” pe Atanasiu si Anca Boagiu. Odata ridicat capacul tensiunilor interne s-a reactivat si ranchiuna care-i roade in continuare pe fostii penelisti si fostii pedelisti. Replicile acide care au urmat i-au determinat pe vechii democrat-liberali sa paraseasca sedinta si asta in timp ce fostii liberali urlau ”Sa iasa PDL-ul din sala! Secretariatul general este al PNL!”. Intr-un final, BPN a decis ca Marian Petrache sa fie acela care preia functia de secretar general pana la congresul prevazut sa aiba loc cel tarziu in martie. Si uite asa, in timp ce pesedistii isi imparteau birourile de la Palatul Victoria, PNL-ul s-a primenit cu Raluca Turcan si Marian Petrache.

Predoiu, Orban si Boc se bat pe resturile PNL-ului

Vestea buna pentru liberali este ca vor avea, din primavara, o noua conducere, una nu impusa ci aleasa statutar de aceasta data. Vestea proasta este ca PNL nu are nici macar samanta de lideri cu anvergura iar asocierea cu Klaus Iohannis ii dauneaza grav, dupa cum deja s-a vazut. Unul dintre cei care aspira la sefia PNL este Catalin Predoiu. „Am luat decizia sa candidez la viitoarea Conventie Nationala a PNL din 2017 pentru functia de presedinte ales. Doresc un PNL unit, dar un PNL viu, nu unul inert, cum e acum, naucit de rezultatul alegerilor”, a anuntat Predoiu, tot ieri, pe Facebook. Dornici sa preia conducerea partidului mai sunt Ludovic Orban, Alin Tise si Emil Boc. Problema este ca vioiciunea lui Predoiu lasa de dorit – mai ales in cazul unui partid ”inert”, Orban nu si-a clarificat inca problema dosarului deschis la alegerile locale, Boc risca o implicare in dosarul ”Gala Bute” iar anvergura lui Tise nu depaseste granitele Clujului. Cat despre varianta preluarii PNL-ului de catre Dacian Ciolos, liberalii ar fi de-a dreptul cretini sa o accepte, mai ales dupa ce s-a aflat ca planul viza de fapt ”varsarea” PNL-ului in USR. Fapt care i-a si facut de altfel pe Orban si pe Filipescu sa ceara ieri, in BPN, sa se termine odata cu ”lumina luata din alta parte (de la Cotroceni mai exact)” si sa se treaca la luarea deciziilor pe cont propriu.

author avatar
Simona Badulescu
1.676 afisari

4 COMENTARII

  1. Perdoiu vrea șef de partid. Nu mai doarme cu Sima. Gata! S-a trezit. A pierdut alegerile locale si i-a dus la pierdere pe toți candidații PNL la sectoare. Nu are substanța. Nu are vocație. Nu are mesaj. Nu are strategie. Nu are viziune. Nu are credibilitate. Nu are carisma. Nu are mai nimic. Dar vrea președinte. Asta pentru ca el a fost aerian întotdeauna si pentru ca nu a înțeles si nu înțelege nimic. O figura mediocra, fără credibilitate. Daca PNL si-a învățat lecția, va alege opusul.

  2. Astia de la PNL sunt sinucigasi, iar blonde nemobilate la mansarda!Singura solutie este spargerea aliantei, ca numai asa pot obtine impreuna un scor de 35-40%. Si apoi fuziunea dintre PDL si PMP.

  3. Bai nene,chiar NU inteleg cei din PNL ,ca partidul asta se urmareste sa fie STERS?…..cum pui TU o fosta pdl-ista TURCAN sefa la PNL?….pai sigur va trage sa-i dea partidul lui BASESCU ,aveti sa vedeti…..unde este domnul QUINTUS?….dansul de ce NU-SI da cu parerea cum arata PNL acum?…..si eu am fost liberal si am plecat din 2004 de cand s-a aliat in mincinoasa alianta a lui BASESCU …alianta DA!!!….un pensionar dezamagit total de PNL!!…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger