AcasăNewsLiberalii isi fac socotelile de campanie

Liberalii isi fac socotelile de campanie

Inocentiu Voinea, consilier local la Sectorul 3 Bucuresti

In acest week-end, la Poiana Brasov se desfasoara Liga Alesilor Locali ai PNL, la care participa peste 500 de primari si presedinti de consilii judetene din toata tara.

Inocentiu Voinea, consilier local la Sectorul 3 Bucuresti

In debutul lucrarilor Ligii Alesilor Locali s-a desfasurat sedinta Colegiului Director National al PNL, in care s-a stabilit depunerea unei motiuni de cenzura luni, 21 septembre, tema fiind situatia in care se gaseste prim-ministrul Victor Ponta si care aduce grave prejudicii de imagine Romaniei.

Totodata s-a stabilit organizarea unui miting de sustinere a motiunii de cenzura in ziua votului din Parlament.

Tot in cadrul Colegiului Director National s-au votat Regulamentul de organizare si functionare a organizatiilor locale si judetene, Regulamentele  Comisiei de Statut si al Comisiei de Arbitraj, precum si cele ale organizatiilor interne, organizatia de femei, organizatia de tineret, organizatia oamenilor de afaceri si cea a persoanelor de varsta a treia.

Dupa sedinta CDN a PNL, in care s-a aprobat ordinea de zi a lucrarilor Ligii Alesilor Locali, delegatii s-au grupat pe 5 ateliere, in care s-au dezbatut urmatoarele teme:

1. Uniformizarea legislatiei privind regimul incompatibilitatilor

2. Legislatia electorala privind alegerile locale si finantarea campaniilor electorale

3. Bune practice in administratia publica locala si cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene, precum si legea achizitiilor publice,

4. Descentralizarea administrativa si financiara,

5. Legea privind salarizarea unitara in sistemul bugetar.

De un interes aparte s-a bucurat atelierul condus de Mihai Voicu si Gheorghe Ialomitianu, in care s-au abordat problemele noii legislatii privind finantarea campaniilor electorale.

Aici, principalele abordari au vizat limitarea plafonului de cheltuieli, interventia controlului Autoritatii electorale Permanente privind legalitatea cheltuirii fondurilor, precum si limitarea listei de materiale folosite ca suport de transmitere a mesajului electoral.

Prezent la dezbateri, Inocentiu Voinea, consilier local la Sectorul 3 Bucuresti, ne-a relatat ca interesul multora dintre cei prezenti era legat de gasirea unor solutii pentru compensarea eliminarii obiectelor promotionale si a outdoor-ului.

„Suntem intr-o etapa in care trebuie sa ne gandim la atribuirea unei noi valori de intrebuintare a printului. Acum nu le mai putem oferi oamenilor bricheta, pixul, fularul sau galeata! Nu le mai putem oferi obiectele care se bagau in buzunar cu o mana, in timp ce, cu cealalta, se facea pierdut pe trotoar pliantul cu mesajul electoral. Si ce ne facem atunci? Ei bine, tot printul ne poate oferi raspunsul, iar aici intervine creativitatea echipelor de campanie. Altfel trebuie partidele sa isi faca acum socotelile, caci bani mai putini inseamna de fapt bani pe care trebuie sa ii cheltuiesti mai eficient astfel incat sa poti transmite mesajul alegatorilor tai” – ne-a declarat Inocentiu Voinea din postura de specialist in comunicare si publicitate electorala, dar si de candidat la cursa interna din partid pentru desemnarea viitorului primar al Sectorului 3.

author avatar
National
242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger