AcasăNewsLiberalii încuie Prima Casă

Liberalii încuie Prima Casă

Dacă programul Prima Casă a fost bun pentru un sfert de milion de familii de romani ce și-au achizițonat o locuința in condițiile unui credit ipotecar avantajos, guvernul Orban (mai ales ministrul Florin Cîţu) se tot moşmondeşte  să “analizeze” dacă mai trebuie ţinut, dar parcă l-ar vrea desfiinţat.

În acest caz, o familie care are nevoie de locuinţă va suporta peste 100.000 lei în plus prin accesarea unor alte tipuri de împrumuturi. Suma ar reprezenta avansul şi dobânzile aferente creditului, spune preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene: “Guvernul PNL încuie ‘Prima Casă’! Este încă o lovitură pe care liberalii o dau românilor! De această dată, victimele lor sunt tinerii care sperau să obţină o locuinţă în condiţii mai simple decât dacă ar accesa împrumuturi de la bănci pentru a-şi asigura o casă! Programul a fost extrem de util, ani la rând, când zeci de mii de familii l-au valorificat pentru că prin intermediul lui se asigurau condiţii avantajoase celor interesaţi de a avea propriul cămin! Conform statisticilor, erau circa 30.000 de familii care accesau Programul ‘Prima Casă’, pe an. Colateral, economia va intra în regres, prin restrângerea pieţei construcţiilor, concomitent cu reducerea numărului de locuri de muncă”.

Decizia guvernului Orban de a subfinanța  programului „Prima Casă” ( i-au fost alocați doar 200 de milioane de lei în anul 2020) este criticată şi de Mihai Fifor. Guvernul PNL a mai distrus un program, de care beneficiau anual zeci de mii de familii tinere.  (…)Asta înseamnă că doar 2.100 de familii de tineri își vor putea cumpăra o casă prin acest program, față de perioada guvernelor PSD, când anual erau circa 30.000 de tinere familii obțineau credite avantajoase prin acest program. Zi de zi ne întrebăm ce rău le-au făcut românii celor de la PNL, încât liberalii luptă cu atâta înverșunare împotriva cetățenilor acestei țări. Zilnic aflăm că o categorie socială a primit o nouă lovitură din partea PNL, că s-a mai tăiat ceva sau nu se va da un drept câștigat (…) iar acum primesc și tinerii o lovitură din partea PNL: programul „Prima Casă“ nu mai primește finanțarea necesară, fiind practic în moarte clinică”,  a scris pe Facebook fostul secretar general al PSD.

author avatar
Radu Jacotă Redactor