AcasăNewsLiberalii din spatele măștilor

Liberalii din spatele măștilor

Peneliștii spun că fac totul pentru binele românilor. Eu zic să nu exagerăm, poate pentru câțiva dintre ei. Liberali, evident, că doar nu pentru Ponta, Ciolacu sau Tăriceanu. Îi vedem cum se agită la televizor, cum se întrec în declarații liniștitoare pentru țară, cum promit cu nemiluita. Toate nu sunt decât minciuni. Doar n-o să credeți acum că ei chiar sunt în stare să controleze criza prin care trecem sau efectele ei. Ce s-a întreprins până în clipa de față nu este opera lor. Este efortul a doi, trei specialiști în măsuri de urgență, a doi,trei medici care nu au legătură cu politica.PNL doar a chibițat, pândind foloasele de imagine. Cât de tare se pricep liberalii vedem în județele conduse de ei. Exact cele în care există orașe focar și unde spitalele au căzut ca muștele.

Masca lui Orban ascunde doar iresponsabilitatea și minciuna

La data de 24 februarie, când încă nu exista vreun caz confirmat în România, Ludovic Orban declara la  postul public de televiziune: „În momentul de față suntem bine organizați, suntem extrem de mobilizați în a lua toate măsurile care se impun în astfel de situații. (…)Autoritățile lucrează de două luni de zile organizat.”Mobilizați pentru ce, dacă nu exista vreun pericol? Organizați ca să ce?

Este a treia oară

Interpretând într-un alt registru declarația acestui nimeni politic, rezultă că știa încă din Ajunul Căciunului de epidemia care ar fi putut să ajungă și în România. A luat vreo măsură? Nu, niciuna. Dacă știa, după cum a lăsat să se înțeleagă, de ce la ședința de guvern convocată pentru 27 decembrie a avut un alt subiect de discuție, unicul de altfel, care nu suferea nicio amânare? Desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție și adoptarea memorandumului pe această temă frigea mai tare decât epidemia de coronavirus? Apoi, dacă a declarat inclusiv că „există suficiente stocuri de materiale, substanțe și echipamente”, cum se mai susține afirmația că aceleași stocuri erau goale, ca urmare a guvernării inconștiente a PSD? Mai mult, dacă rezervele strategice erau pe plin, conform propriilor spuse, de ce, la o lună sau două distanță, declara că epidemia de coronavirus ne-a prins pe nepregătite? Se vede cu ochiul liber că în spatele măștilor cu care liberalii se împopoțonează la ședințe doar pentru impresie artistică, se ascund minciuna și inconștiența, iresponsabilitatea și amatorismul, nepăsarea și prostia. Pentru asta, plus nesimțirea de a declara că guvernul este stăpân pe situație, ei bine, chiar dacă nu e academic, o spun limpede: Orban, ia-ți gașca și cară-te! Și nu e prima dată când o fac. Este a treia.

Nu îi interesează subiectul

Dacă acum, Ciolacu, Tăriceanu și Ponta ar declanșa procedurile pentru o moțiune de cenzură în urma căreia, în mod sigur, Orban și acoliții ar fi azvârliți înapoi în mizeria din care au ridicat capul, am avea cea mai clară imagine a liberalilor. Le vom vedea fața din spatele măștilor. Vor declanșa un adevărat tsunami al declarațiilor politice îmbâcsite de cel mai fals patriotism. M-am abținut să scriu „jegos”. Vor spune că social-democrații nu se gândesc la țară, la criza prin care aceasta trece, la eforturile care se fac pentru a redresa economia deși, la capitolul ăsta, liberalii bat câmpii fără jenă. Vor marșa pe ideea că social-democrații vor puterea înapoi, deși au dus țara la dezastru. Că PSD vrea să-și reinstaleze baronii la vârf pentru a conduce discreționar țara, că urmăresc să devenim anti europeni sau mai știu eu ce altă idioțenie. Inclusiv că se va instaura domnia hoților, a afacerilor în dauna statului, că Justiția va fi ținută sub obroc politic. Ar mai fi vreo declarație despre epidemia care ne toacă? Nu. Apoi, să fim sinceri, chiar vi s-a părut că liberalii ar fi interesați de subiect? Dacă ar fi fost preocupați de chestiune, ar fi luat măsuri încă de când Orban se încurca în minciuni.

author avatar
Valentin Boeru
2.115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger