AcasăNewsLiberalii cer pesedistilor sa-si asume asasinarea USL-ului

Liberalii cer pesedistilor sa-si asume asasinarea USL-ului

In doar doi ani, praful s-a ales de fratia pesedisto-liberala si de promisiunile USL

Amenintati cu ruperea USL-ului in doua-trei luni, penelistii incearca sa arunce in carca PSD vina pentru decesul prematur al Uniunii, facute sa dainuie cel putin pana in 2016.

In doar doi ani, praful s-a ales de fratia pesedisto-liberala si de promisiunile USL

Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, bate obrazul pesedistilor amintindu-le ca ei si-au primit partea (respectiv functia de prim-ministru pentru Victor Ponta), spre deosebire de PNL, care nu a apucat sa se vada cu sacii in caruta Cotrocenilor, ba mai este si pe punctul de a fi dat afara de la guvernare. ”Din punctul nostru de vedere, suntem la jumatatea mandatului – de fapt, nici nu suntem la jumatatea mandatului – ne-am angajat in 2012 in fata romanilor pe un program de guvernare, am spus romanilor ca vom pune in aplicare acel program de guvernare cu Victor Ponta prim-ministru si Crin Antonescu presedinte, romanii ne-au votat masiv, ne-au dat increderea lor intr-un procent de peste 70% si de aici incolo noi urma sa ne facem treaba. Pana acum, PNL si-a respectat toate angajamentele, atat fata de cetateni, prin programul de guvernare, cat si fata de partenerii nostri. Daca PSD considera ca misiunea USL, proiectul USL s-a incheiat, atunci trebuie sa iasa public si sa-si asume ancheierea proiectului USL”, isi incheie Pocora expozeul educativ. Insensibili la lectia de morala, pesedistii o tin insa pe a lor: presedintele trebuie sa-l dam noi! Iar ca dovada ca asa sta treaba in culisele PSD, vicepresedintele Ion Calinoiu recunoaste ca social-democratii tanjesc după ”linistea” de care aveau parte atunci cand ambele palate, Cotroceni si Victoria, aveau chiriasi pesedisti – respectiv perioada cand Ion Iliescu era presedinte si Adrian Nastase premier. Chiar si fara iesirea la rampa a lui Calinoiu, liberalul Sorin Rosca Stanescu si-a indemnat colegii, in mod public, sa puna cruce USL, implicit aliantei cu social-democratii. Context in care SRS considera absolut inutila oarganizarea unui congres extraordinar al USL – propunere facuta de vicepresedintele PNL Florin Turcanu. ”Ce sa faca acest congres USL? Sa intoarca mortul de la groapa? Pentru ca, chiar daca exista un Guvern in functiune, USL nu mai exista de facto. Nu mai exista nu doar in Ilfov nu exista in foarte multe judete ale tarii si nu exista nici la nivel central. Ce ar putea sa faca? Ar putea sa redefineasca obiectivele USL? Sa stabileasca ce are voie sa faca de acum incolo Guvernul, fara sa intrebe staff-ul USL? Sa faca o demarcatie intre conducerea USL si reprezentantii partidelor din Guvern? Sunt atat de multe necunoscute incat va garantez ca mortul nu se mai intoarce mortul de la groapa”, a sintetizat Stanescu, intr-un mod mai plastic, situatia.

Sirena Cotroceniului canta de bine la urechea PNL

Culmea, o veste buna pentru liberali vine din dealul Cotrocenilor, de unde sunt asigurati ca USL nicidecum nu se rupe, ci va defila unit la prezidentiale. ”Liberalii si pesedistii vor ramane impreuna pentru ca ce conteaza? Ziua alegerilor. In ziua alegerilor ai nevoie de resursa. Vor fi impreuna si la prezidentiale, cu chiu cu vai, cu ura, cu ce vreti dumneavoastra, dar vor fi absolut impreuna, nicio grija (…) Orice candidat din afara rupe USL-ul. Oricine altcineva confuzioneaza structurile. Acum s-a creat o anumita inertie, daca aduci rapid o alta varianta iti creezi probleme in interesul sistemului”, insista convins consilierul prezidential Cristian Diaconescu. La fel de adevarat este ca acesta nu face altceva decat sa reia o teza sustinuta, spre finalul lui 2013, de Traian Basescu, ceea ce inseamna ca liberalii trebuie sa preia cu multa grija semnalul dat de Diaconescu. Nu de alta, dar experientele antichitatii au demonstrat ca tot omul intelept trebuie sa fie vigilent foarte atunci cand ii pica in poala un dar facut de ”greci”.

author avatar
Simona Badulescu
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger