AcasăNewsLiberalii cer Guvernului introducerea de la 1 aprilie a noii liste de...

Liberalii cer Guvernului introducerea de la 1 aprilie a noii liste de medicamente compensate!

Deputatii liberali ii cer ministrului Sanatatii si premierului, in motiunea simpla depusa marti in plen, respectarea angajamentului politic si introducerea noii liste de medicamente compensate, de la 1 aprilie.

Astfel, in motiunea simpla numita ‘Guvernul Ponta 3 ameninta viata pacientilor: amana lista de medicamente compensate’, liberalii atrag atentia ca lista de medicamente compensate nu a mai fost actualizata de 6 ani.

“Constatam cu regret ca odata cu schimbarea componentei Guvernului multe promisiuni guvernamentale, care reprezentau prioritati pana acum doua luni, nu se mai afla pe agenda primului ministru Victor Ponta si a Guvernului pe care il conduce. Ne referim, in special, la introducerea noii liste de medicamente compensate, conditionalitate FMI, si totodata, un angajament ferm pe care ni l-am luat impreuna cu PSD prin Programul de Guvernare USL, despre care primul ministru spune permanent ca-l va duce la indeplinire, ceea ce ne-ar bucura. Insa, pana acum nu am asistat decat la promisiuni, fara rezultate. Privim la disperarea asociatiilor de pacienti, care constata si ele ca toate eforturile depuse pana in prezent au fost in zadar si ca viata lor depinde, din nou, de semnatura unui ministru si a unui premier. Faptul ca astazi Guvernul Ponta 3 are o alta componenta politica a cabinetului, nu il derobeaza de raspunderea si de obligatia de a respecta cuvantul dat in fata populatiei”, arata liberalii in document.

Ei adauga ca PNL si-a respectat angajamentul luat in fata populatiei si a lasat lista de medicamente compensate ‘la cheie’, dupa indelungate consultari cu renumiti medici si profesori, asociatii de pacienti, dar si industria farmaceutica. “O amanare a listei de medicamente compensate pe motiv ca aceasta trebuie reanalizata nu face decat sa prelungeasca chinul pacientilor si, in cazul multora, sa grabeasca decesul. In acest moment, viata a peste 3 milioane de pacienti se afla in semnaturile Guvernului Ponta 3”, se mai arata in motiune.

Motiunea simpla pe Sanatate va fi dezbatuta in plenul Camerei Deputatilor luni, iar marti va primi votul final, noteaza rtv.net.

Foto: emaramures.ro

author avatar
Alina Costache
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger