AcasăNewsLiber la spalarea de bani in Elvetia!

Liber la spalarea de bani in Elvetia!

Credit Suisse va anunta saptamana viitoare nivelul dobanzilor negative

Credit Suisse, una dintre cele mai mari banci din Elvetia, a anuntat ca va practica dobanzi negative, din cauza restrictilor impuse de banca centrala a Tarii Cantoanelor si a valului de bani venit din zona euro.

Credit Suisse va anunta saptamana viitoare nivelul dobanzilor negative

Practic, oricine va dori sa depuna bani la Credit Suisse, si, in curand, si la alte banci elvetiene, nu numai ca nu va primi vreo dobanda, dar, pe langa obisnuitele comisioane de administrare, va plati bancii o taxa de pastrare a banilor! Reprezentantii Credit Suisse au precizat ca masura ar urma sa intre in vigoare de la data de 10 decembrie, iar in urmatoarele zile vor fi comunicate valutele (francul elvetian, euro, dolarul american etc.) si dobanzile negative. In plus, masura  va viza anumite sume, iar pragurile de la care clientii vor plati bancii taxe de pastrare a banilor vor fi anuntate in curand. Banca Nationala a Elvetiei a decis mentinerea paritatii euro/franc la 1/1,2, ceea ce ce ingradeste marja de profit al bancilor, care, oricum investesc tot mai greu banii, din cauza crizei economice.

Ban la banca elvetiana trage

Credit Suisse isi motiveaza decizia prin imensul aflux de bani venit din Grecia, Spania etc., mai ales dupa izbucnirea crizei in zona euro. Pe de alta parte, daca pana acum era necesara (dar nu intotdeauna obligatorie) mentionarea sursei banilor, din momentul aplicarii dobanzilor negative nu va mai exista nicio jena din partea deponentilor de a-si plasa la loc sigur, fie si cu o pierdere de 1-2%, averile dobandite prin evaziune, estorcare, trafic de droguri sau de carne vie ori de armament. Odata trecuti prin „filtrul elvetian” , banii se vor albi, iar evazionistii vor deveni cei mai cinstiti oameni de afaceri.

author avatar
Arpad Dobre
448 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger