AcasăNewsLeul rupe celelalte monede pe piata valutara

Leul rupe celelalte monede pe piata valutara

Moneda nationala s-a apreciat pentru a doua zi la rand fata de majoritatea monedelor straine, doar coroana suedeza si dolarul neo-zeelandez reusind sa faca fata atacului.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, marti, un curs de referinta de 4,5260 de lei pentru un euro si 3,3092 de lei fata de un dolar.

Leul a castigat circa doi bani fata de euro, in ultimele doua zile, si aproape trei bani si jumatate fata de dolar. Nici francul elvetian sau lira sterlina nu au dus-o mai bine, spre bucuria celor care au credite in aceste valute.

Cea mai abrupta scadere a fost inregistrata in dreptul lirei sterline, care a pierdut aproximativ sase bani in ultimele doua zile.

Marti s-au revigorat, fata de leu, doar coroana suedeza si dolarul neo-zeelandez. Interesant este ca prima moneda a castigat exact terenul pierdut luni, in timp ce a doua moneda este sigura care a inregistrat crestere fata de leu atat luni, cat si marti.

Analistii sustin ca exista posibilitatea ca ascensiunea leului sa continue si in perioada imediat urmatoare, urmand ca moneda nationala sa revina la nivelul atins inainte de sarbatori cand euro era cotat sub 4,5 lei.

sursa foto: arq.ro

author avatar
Cristi Ionita
394 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger