AcasăNewsLeul, nou minim istoric in raport cu euro. Cursul anuntat vineri

Leul, nou minim istoric in raport cu euro. Cursul anuntat vineri

Moneda europeana si-a continuat si vineri cresterea fata de leul autohton.

Astfel, romanii cu credite, dar nu numai au aflat, din cifrele anuntate vineri de Banca Nationala, ca euro a depasit pragul de 4,76 de lei. Mai exact, cursul de schimb de referinta anuntat pentru ziua de vineri este de 4,7648 lei/euro, o crestere de 0.17 % fata de valoarea anuntata joi, respectiv 4,7569 lei/euro.

172 afisari

4 COMENTARII

  1. Ați remarcat dacă BNR folosete politica de curs și nivelul lichidității din piața monetară pentru atingerea nivelului inflației prognozate , contribuind la scăderea puterii de cumpărare și la strângerea capitalului pe la indivizi ca vă vorbesc despre “Locul și rolul elitelor în conducerea statelor democratice” ?

  2. Opinați că mesajul guvernatorului BNR despre, “Locul și rolul elitelor în conducerea statelor democratice”, este unul prin care anunță că vrea să mai adune niște bani ?

  3. Cum ați evalua și comenta și despre „contribuțiile” BNR, de după 1989, pe lângă cele ale guvernelor, la evoluțiile infracționalității, pe perioade și cauze cercetate și sancționate, în funcție de anii producerii faptelor și nivelurile inflației, deci, ale deprecierii monetare ?

  4. Remarcați și vreo corelare între politicile de inflație, politicile de administrre a rezervelor valutare, politicile cursului de schimb, politicile rezervelor minime obligatorii, politicile ratei dobânzi de politică monetară și politicile referitoare la plata datoriilor, care sunt în atribuțiile BNR ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger