AcasăNewsLeul incepe sa se „scuture” de atacurile speculative

Leul incepe sa se „scuture” de atacurile speculative

Dupa cateva zile in care cursul valutar a fost net in defavoarea monedei nationale, aceasta a inceput sa-si revina ieri. Specialistii sustin ca lucrurile se vor calma luni. Atacul asupra leului a inceput la Londra.

Isarescu sustine ca atacul asupra leului a inceput la Londra

Moneda nationala a atins miercuri varful devalorizarii, Banca Nationala a Romaniei anuntand un curs valutar de 4,41 lei/euro, dupa cateva zile in care moneda europeana s-a tot apreciat. Mai mult, chiar si marti, 1 mai, zi nebancara in Romania, a constituit o noua zi proasta pentru leu.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a  precizat ca deprecierea leului a inceput de fapt la Londra, in zilele in care in Romania nu se efectuau tranzactii pe piata valutara. BNR a afisat ieri un curs in scadere pentru moneda europeana, de 4,40 lei/euro. Ministrul desemnat al finantelor, Florin Georgescu, estima inca de miercuri o revenire in forma a leului. „Probabil ca de luni incolo, daca Parlamentul va aproba Cabinetul Ponta si programul de guvernare, lucrurile se vor mai calma”, a spus Georgescu.

author avatar
Arpad Dobre
269 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger