AcasăNewsLeul continua sa piarda teren in fata euro

Leul continua sa piarda teren in fata euro

La fel cum s-a intamplat si in cazul precedentei saptamani, si actuala incepe cum nu se poate mai prost pentru moneda nationala, in raport cu cea europeana, dar nu numao.

In sensul in care, din cursul oficial anuntat din directia Bancii Nationale rezulta ca un euro a fost cotat, luni, la 4, 5175/lei, in conditiile in care valoarea monedei unice europene a crescut continuu in ultimele zile. Martea trecuta, un euro ajunsese la 4, 45 lei, in timp ce joi fusese cotat la 4, 47 lei, iar vineri crescuse deja la 4 lei si 49 de bani.

Leul a pierdut constant, in ultimul interval, si in fata dolarului american. Daca luni a fost cotat la 4, 0436/lei, in urma cu o saptamana, mai exact martea trecuta, inca nu sarise pragul de 4 lei, oprindu-se undeva la 3,9957 lei.

212 afisari

2 COMENTARII

  1. E doar o bula de altitudine a cursului, menita sa atace anunturile foarte optimiste ce vor veni pe sfarsit de an din partea economiei…

    Romania este inca in deflatie si anuntul privind cresterea cu 5,3% a PIB-ului, precum si prognoza ultra optimista lansata de FMI ar fi pus presiune suplimentara pe aprecierea (intarirea) leului fata de euro… atacand astfel cu o devalorizare rapida si intr-o piata cu tranzactii putine, costul este nesemnificativ, comparat cu costul deprecierii in momentul iesirii profiturilor de la sfarsit de an…

    • Mda… tocmai ce s-a intamplat…
      De aici incolo va merge doar intr-o directie: in jos !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger