AcasăNewsLeul, cel mai slab curs al anului: 4,3598 lei/euro

Leul, cel mai slab curs al anului: 4,3598 lei/euro

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, vineri, 18 noiembrie, un curs de referinta de 4,3598 lei/euro. Leul a inregistrat, astfel, cea mai mare depreciere din ultimele 17 luni.

Vesti deloc bune pentru cei care au rate in euro – BNR a anuntat pentru vineri un curs de referinta de 4,3598 lei/euro, potrivit RealitateaTV. Nivelul minim istoric al leului in raport cu euro a fost inregistrat pe 30 iunie 2010, cand moneda europeana a fost cotata la 4,3688 lei. In schimb, leul s-a apreciat in raport cu dolarul. Moneda nationala a ajuns vineri sa fie cotata la 3,2255 lei/dolar, curs cu 0,9 bani mai mic decat cel din ziua precedenta.

„Ne aflam intr-o situatie extrem de dificila in care oricand este posibil ca panica si contagiunea sa arunce in aer sistemul bancar european. Din acest motiv este o oarecare presiune pe curs. (…) Una peste alta nu exista motive de ingrijorare pentru Romania”, a declarat Ionel Blanculescu, consultant financiar, in direct la postul amintit.

232 afisari

2 COMENTARII

  1. Buna ziua.
    Pentru ca este un ziar care-mi place si il citesc in fiecare dimineata, intervin pentru o corectie: la Realitatea Tv am vorbit despre sistemul bancar european, nu american, din acest motiv si ingrijorarea maxima a liderilor UE. Despre SUA am declarat ca actualul curs sufera si de pe urma esecului in ceea ce priveste emisiunea de bonduri romanesti in acest spatiu, ca urmare a vicierii CDS in regiune, care afecteaza si Romania.Fiind in ziua de dupa, este normal ca emotional sa aiba o mica contributie la deprecierea de astazi.
    Va multumesc pentru corectia pe care o veti face!
    Blanculescu.

    • Si noi va multumim pentru precizarea facuta, cu amendamentul ca eroarea a fost neintentionata si regretabila!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger