AcasăNewsLeonard Orban: "Romania are un beneficiu de la UE de peste 5,6...

Leonard Orban: „Romania are un beneficiu de la UE de peste 5,6 miliarde de euro!”

Leonard Orban

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, joi, ca Romania a reusit, chiar si in conditiile unei slabe absorbtii a fondurile europene, sa fie un beneficiar net la bugetul UE, primind de la data aderarii 11,91 de miliarde de euro si platind 6,24 de miliarde.

Leonard Orban

„Contrar opiniilor, nenumaratelor declaratii care se mai fac, Romania nu este un contributor net la bugetul UE. Conform cifrelor de la sfarsitul lui 2011, de la 1 ianuarie 2007 si pana la sfarsitul lui 2011, au intrat in tara 11,91 miliarde de euro, iar Romania a contribuit cu 6,24 miliarde de euro, plati catre bugetul UE. Deci beneficiul net al Romaniei este de 5,67 miliarde de euro”, a explicat Orban.

El a insistat ca, inclusiv in conditiile unei absorbtii reduse a fondurilor europene, „Romania are un beneficiu de la UE de peste 5,6 miliarde de euro”. Orban a avertizat ca riscurile majore sunt la sfarsitul lui 2013, „cand sumele real absorbite vor trebui sa fie mai mari de 8 miliarde de euro”. „Daca eforturile de anul acesta vor fi intrerupte, daca nu va exista continuitate, daca va exista cel mai mic accident, efectele se vor simti foarte puternic la sfarsitul lui 2013, cand se va pune problema pierderii a miliarde de euro”, a mai spus Orban.

El a adaugat ca „multe deficiente ale societatii romanesti, ale administratiei romanesti, se simt deplin in modul in care functioneaza acest proces”.

author avatar
Ciprian Purice
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger