AcasăNewsLeonard Orban: Nu mai pupam bani de la UE daca nu cheltuim...

Leonard Orban: Nu mai pupam bani de la UE daca nu cheltuim 8,5 miliarde de euro

Pozitie. Leonard Orban sustine ca are solutii pentru absorbtia fondurilor UE

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a avertizat ca, daca nu consumam cele 8,5 miliarde de euro alocate de UE pentru 2012 si 2013,  Romania iese de pe lista  beneficiarilor de fonduri europene.

Pozitie. Leonard Orban sustine ca are solutii pentru absorbtia fondurilor UE

In urma intalnirii cu reprezentantii FMI, ministrul Leonard Orban a precizat ca Romania are de absorbit in acest an fonduri in valoare de 950 de milioane de euro, iar anul viitor, de aproape opt ori mai mult, adica 7,5 miliarde de euro. Timpul este scurt, sumele sunt mari, dar Romania este obligata sa le absoarba, pentru a evita dezangajarea de fonduri europene, mai exact, pentru a nu fi taiata de pe lista tarilor beneficiare de fonduri comunitare. Orban sustine ca banii pot fi consumati si a propus oficialilor FMI trei masuri menite sa mareasca absorbtia de fonduri UE: angajarea de personal pentru gestionarea fondurilor europene, infiintarea unui fond pentru plati permanente catre beneficiari si infiintarea unui minister care sa coordoneze toate autoritatile care gestioneaza fonduri UE.

author avatar
Arpad Dobre
258 afisari

1 COMENTARIU

  1. pai cum sa fie absorbite fondurile cand iti cere comision de 10 la suta atunci cand duci un dosar.oare chir nimeni din tara asta nu se sesizeaza de treaba asta?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger