AcasăNewsLeonard Orban: Fara buget, UE se dezintegreaza

Leonard Orban: Fara buget, UE se dezintegreaza

Pe fondul temerilor privind reintrarea economiei globale in recesiune, Leonard Orban isi sfatuieste colegii din Guvern sa actioneze cu prudenta

Numit recent in functia de  ministru al Afacerilor Europene, Leonard Orban recomada prudenta bugetara , aratand ca perspectivele nu sunt deloc pozitive.

Pe fondul temerilor privind reintrarea economiei globale in recesiune, Leonard Orban isi sfatuieste colegii din Guvern sa actioneze cu prudenta

„Sa nu ne angajam cu lucruri pe care nu le vom putea realiza, pentru ca ele, pana la urma, se vor intoarce impotriva noastra”, a fost mesajul lui Orban pentru colegii din Executiv. In context, noul ministru a vorbit si despre “cosmarul european”, adica dezintegrarea UE. “Este o probabilitate din ce in ce mai mare ca bugetul (UE– n.r) sa fie adoptat cu mare greutate, sau, in cel mai rau caz, sa nu fie adoptat deloc, ceea ce ar echivala cu destramarea UE.  Pana la urma cred ca principalul obiectiv pe care il avem e ca, finalmente, sa se adopte un buget. Pentru ca daca nu se va adopta un buget va fi o criza atat de puternica in Uniunea Europeana, incat imi pun semne de intrebare cu privire la viitorul acestei constructii”, a declarat Leonard Orban.

Comisia Europeana, cu ochii pe noi

Printre masurile pe care intentioneaza sa le implementeze in vederea eficientizarii absorbitiei fondurilor, Orban a mentionat, in primul rand, elaborarea unui Cod de conduita care sa prevada incompatibilitatile si conflictele de interese. Un demers binevenit, daca ne gandim la suspiciunile care au planat asupra Romanie. “Uneori, impresia Comisiei Europene este ca se fac caiete de sarcini cu dedicatie pentru anumite firme si atunci sunt introduse criterii discriminatorii, care nu se justifica si care permit doar unor anumite firme sa se prezinte si eventual sa castige aceste licitatii”, a recunoscut ministrul Afacerilor Europene.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger