AcasăNewsLeonard Orban: "Exista pericolul sa nu se adopte bugetul UE, ceea ce...

Leonard Orban: „Exista pericolul sa nu se adopte bugetul UE, ceea ce ar duce la dezintegrarea Uniunii”

Foto: Antena1

„Principalul obiectiv pe care il avem e ca finalmente sa se adopte un buget. Pentru ca daca nu se va adopta un buget va fi o criza atat de puternica in Uniunea Europeana, incat imi pun semne de intrebare cu privire la viitorul acestei constructii”, a declarat Leonard Orban, cel mai nou ministru din cabinetul Boc, al emisiunea „Dupa 20 de ani”, difuzata duminica de Pro TV.

Foto: Antena1

Leonard Orban, numit recent in functia de ministru al Afacerilor Europene, trage semnalul de alarma: „Se apropie momentul in care vom incepe sa pierdem bani”. „Mi-am propus un obiectiv clar: ca la sfarsitul anului 2012 sa atingem un grad de absorbtie de 20%”, a declarat fostul comisar european.
Intrebat daca fondurile europene pot constitui acel motor de crestere economica de care are nevoie Romania, Leonard Orban a subliniat: „Va trebui. E obligatoriu”. El a dat ca exemplu de imbunatatire a situatiei faptul ca acum cateva zile Comisia Europeana a aprobat doua proiecte de autostrazi pe bani UE, respectiv Nadlac-Arad si Orastie-Sibiu.

Pe langa incapacitatea administrativa a Romaniei de a atrage fondurile europene exista insa un alt mare risc, pe viitor, privind stimularea cresterii economiei locale cu bani de la UE: criza din Uniune si discutiile din ce in ce mai dure privind bugetul UE pentru perioada 2014-2020.

103 afisari
Zenville

Ultimele știri

Promisiunea lui Florin Piersic, de pe patul de spital. Mesajul emoţionant pe care l-a transmis fanilor

Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic de medicii Spitalului „Foișor” din București, unde este internat actorul în vârstă de 88 de ani. Starea sa...

De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ

Retailerii au observat că au început să se golească, într-un timp cât mai scurt, rafturile pe care sunt aşezate produsele marcă proprie.Cercetările de piață...
proger