AcasăNewsLeonard Orban: "Exista pericolul sa nu se adopte bugetul UE, ceea ce...

Leonard Orban: „Exista pericolul sa nu se adopte bugetul UE, ceea ce ar duce la dezintegrarea Uniunii”

Foto: Antena1

„Principalul obiectiv pe care il avem e ca finalmente sa se adopte un buget. Pentru ca daca nu se va adopta un buget va fi o criza atat de puternica in Uniunea Europeana, incat imi pun semne de intrebare cu privire la viitorul acestei constructii”, a declarat Leonard Orban, cel mai nou ministru din cabinetul Boc, al emisiunea „Dupa 20 de ani”, difuzata duminica de Pro TV.

Foto: Antena1

Leonard Orban, numit recent in functia de ministru al Afacerilor Europene, trage semnalul de alarma: „Se apropie momentul in care vom incepe sa pierdem bani”. „Mi-am propus un obiectiv clar: ca la sfarsitul anului 2012 sa atingem un grad de absorbtie de 20%”, a declarat fostul comisar european.
Intrebat daca fondurile europene pot constitui acel motor de crestere economica de care are nevoie Romania, Leonard Orban a subliniat: „Va trebui. E obligatoriu”. El a dat ca exemplu de imbunatatire a situatiei faptul ca acum cateva zile Comisia Europeana a aprobat doua proiecte de autostrazi pe bani UE, respectiv Nadlac-Arad si Orastie-Sibiu.

Pe langa incapacitatea administrativa a Romaniei de a atrage fondurile europene exista insa un alt mare risc, pe viitor, privind stimularea cresterii economiei locale cu bani de la UE: criza din Uniune si discutiile din ce in ce mai dure privind bugetul UE pentru perioada 2014-2020.

103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger