AcasăNewsLenin, sfant crestin pentru Putin

Lenin, sfant crestin pentru Putin

Vladimir Vladimirovici spune ca ideologia comunista e scrisa si la Scriptura

Presedintele Federatiei Ruse a comparat mumia fostului lider bolsevic Vladimir Ilici Lenin, expusa la mausoleul din Piata Rosie (Moscova), cu moastele sfintilor crestinatatii. Cinismul liderului de la Kremlin nu are limite.

Vladimir Vladimirovici spune ca ideologia comunista e scrisa si la Scriptura

Intr-un interviu pentru filmul documentar Vaalam, din care postul Russia 1 a difuzat cateva fragmente, Putin afirma fara a clipi: „Pe Lenin l-au pus intr-un mausoleu. Cu ce este el diferit de relicvele sfintilor pentru ortodocsi si, in general, pentru crestini?”. Majoritatea rusilor considera ca mumia parintelui bolsevismului trebuie ingropata, potrivit traditiilor crestinismului. Dar liderul de la Kremlin ii trimite ”la muntele Athos, in Grecia, unde veti vedea ca exista relicve ale sfintilor”. Mai mult, a afirmat Putin, ideologia comunista ”este foarte asemanatoare” cu cea crestina. Pentru ca ”libertatea, egalitatea, fraternitatea si justitia” se afla inscrise si in Sfanta Scriptura”.

Russian President Vladimir Putin gives a press conference with French President at the Kremlin in Moscow on November 26 2015 French President Francois Hollande is leading a diplomatic campaign to form a broad coalition against the Islamic State jihadists following the attacks in Paris though his efforts are currently being hindered by a bitter standoff between Russia and Turkey over the shooting down of a Russian military plane AFP PHOTO YURI KADOBNOV AFP YURI KADOBNOV Photo credit should read YURI KADOBNOVAFPGetty Images

”Puterea sovietica nu a inventat nimic nou, ci pur si simplu si-a adaptat la propria ideologie ceea ce umanitatea inventase deja cu mult timp in urma”, a concluzionat Putin. Ce a uitat cu buna stiinta sa spuna presedintele rus este ca nu biserica, ci tocmai comunistii au tinut Rusia si Europa de est sub teroare, genocid, foamete, dezastru economic si au impins lumea in pragul unui razboi nuclear. Tocmai de pe urma ”egalitatii si fraternitatii” bolsevice Rusia este si acum sub nivelul de trai pe care-l tot promite Kremlinul. Iar din exporturile de resurse energetice nu prea e clar ce vede rusul de rand, in afara de oligarhi.

author avatar
Tudor Borcea
508 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger