AcasăLegiunea de Onoare pentru Liza Minnelli

Legiunea de Onoare pentru Liza Minnelli

Liza Minnelli primind Legiunea de Onoare de la ministrul francez al Culturii

Celebrata ca „preoteasa a music-hall-ului si incarnare contemporana a polivalentei talentului american” de catre ministrul francez al Culturii Frederic Mitterand, artista Liza Minnelli a fost inaltata luni la pranz, la Paris, la rangul de ofiter al ordinului Legiunii de Onoare.

Liza Minnelli primind Legiunea de Onoare de la ministrul francez al Culturii

„Willkommen, bienvenue, welcome”, i-a spus la intrare ministrul Culturii, vizibil fermecat, folosind celebra formula de primire a maestrului de ceremonii din „Cabaret„, miticul film al lui Bob Fosse din 1972. Atunci , Liza a primit Oscarul pentru cel mai bun rol principal feminin.

„E de ajuns sa asculti vibrato-ul dumneavoastra atat de plin de caldura ca sa percepi imediat vuietul surd al New York-ului care nu doarme niciodata. E de ajuns sa surprinzi o plecare a privirii dumneavoastra si intreg Broadway-ul cu toate literele sale de aur scanteie sub ochii dumneavoastra”, a subliniat entuziasmat Frederic Mitterand, in prezenta catorva prieteni francezi ai vedetei, printre care Line Renaud sau Michou.

Cu vocea intrerupta de emotie, fata lui Judie Garland si a regizorului Vincente Minnelli a marturisit, cand in franceza, cand in engleza, ca „este o imensa bucurie sa fac parte din Franta, aceasta tara de vis”. „Cand eram copil, tata imi canta asa: ‘un jour, tu apprendras la danse, tu porteras une jolie robe et tu vivras en France’ (intr-o zi o sa inveti sa dansezi, o sa porti o rochie draguta si o sa traiesti in Franta)… Acest vis s-a realizat. Sunt foarte emotionata. Vreau sa va multumesc tuturor pentru a va fi amintit de mine, pentru ca impartasiti cu mine aceasta partida de tenis care este viata”, a adaugat Liza Minnelli. Ea a amintit de „prietenul meu Charles Aznavour, primul care mi-a zis ca Franta ma iubeste”.

Aznavour, aflat in vacanta in sudul Frantei, nu a fost prezent la ceremonie. In schimb, el se va intoarce pe scena in septembrie, la 87 de ani!

Liza Minnelii, care a implinit 65 de ani in martie, a scos recent un nou album „Confessions, si va sustine un concert la Paris, in cadrul unui turneu mondial.

author avatar
Adrian Patrusca
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger