AcasăNewsLegile Justitiei intra la vot final in Senat/ PNL, gata sa se...

Legile Justitiei intra la vot final in Senat/ PNL, gata sa se indrepte iar catre CCR

Senatorii Opozitiei au uitat de patriotismul local si au votat in favoarea UDMR-ului

Cele trei legi ale Justitiei, aflate in procedura de reexaminare, dupa deciziile CCR, au ajuns in prima zi a saptamanii la Senat.

Luni dupa pranz, au trecut de Comisia speciala condusa de Florin Iordache, cea privind modificarile legilor Justitiei, dupa ce au fost votate amendamentele senatorilor. Ceea ce inseamna ca apoi cele trei legi ale Justitiei vor intra in procedura de vot, in sedinta de plen a Senatului.

Deja liberalii au anuntat, prin vocea deputatului Ioan Cupsa, ca se vor adresa din nou Curtii Constitutionale. Mai exact ca vor ataca legile Justitiei la CCR. „Sedinta comisiei speciale de astazi a fost (…) sub imperiul grabei si al superficialitatii (…). Am fost convocati undeva in cursul dupa-amiezii de ieri, nu ni s-a comunicat pana azi dimineata la orele 10.00 niciunul dintre amendamentele care urmau a fi dezbatute. (…) PNL va ataca din nou la Curtea Constitutionala (…). Au creat suficiente motive pentru ca textele care vor fi adoptate ca urmare a reexaminarii sa fie declarate in buna masura neconstitutionale. (…) De ce o vom face? Pentru ca au fost modificate in aceasta procedura de reexaminare texte care n-au fost declarate neconstitutionale de catre Curte. (…) De asemenea, n-au aplicat cu corectitudine, intru totul, decizia CCR pentru acele texte care au fost declarate neconstitutionale. (…) Au adaugat texte noi la textele care au fost adoptate anterior. (…) Ne vedem la CCR si ne vom vedea dupa aceea, din nou, (…) in aceasta procedura de reexaminare”, a punctat, intre altele, deputatul Cupsa.

Pana sa se afle public aceasta pozitionare a liberalilor, seful PSD dadea de inteles ca se ia in calcul o astfel de varianta. „O sa intre la vot final, dupa care, probabil, din ce am auzit, PNL si USR vor ataca din nou la CCR, nu stim ce, dar probabil ca vor uza de acest drept. Si dupa demersul asta, (…) daca contestatia lor va fi respinsa, le vom trimite la promulgare”, declarase Dragnea, dupa sedinta Biroului Permanent National al PSD-ului.

73 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger