AcasăNewsLegi justitie. Procurorul general, despre parghii: "Toate la momentul potrivit. Le pregatim"

Legi justitie. Procurorul general, despre parghii: „Toate la momentul potrivit. Le pregatim”

Seful Parchetului General a facut din nou referire, de aceasta data vineri, la modificarile aduse Legilor Justitiei.

Cand a dat de inteles ca actuala majoritate nu ar avea vreun „interes” sa consulte Comisia de la Venetia. „Vedem ca pas cu pas, tot ceea ce se intampla este facut in asa mod incat nu sa intareasca independenta procurorului, ca parte a independentei magistratului, ci evident sa o slabeasca, sa o puna sub control. Atunci sigur ca va fi o problema si cu independenta justitiei si asta ingrijoreaza societatea romaneasca. (…) Consultarea Comisiei de la Venetia este obligatorie, fara niciun dubiu. Cu certitudine trebuie consultata, dar nu exista, evident, niciun interes din partea celor care vor sa promoveze in graba aceste legi, fiindca ar dura o perioada de timp si le-ar strica planurile”, a sustinut procurorul general.

In moentul in care a fost intrebat daca ar avea parghii legale pentru sa mai domoleasca viteza la care se face referire, Lazar a raspuns: „avem, dar nu le anuntam, toate la momentul potrivit. Le pregatim”.

author avatar
Andrei Coman
185 afisari

1 COMENTARIU

  1. Doua aspecte : 1. Procurorii nu sunt magistrati, sunt doar avocati ai Statului. 2. Procurorii n-au de ce sa comenteze initiativele legislative ( la care n-au dreptul), ei doar trebuie sa aplice LEGEA !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger