AcasăNewsLegea votului uninominal pur, adoptata de Camera Deputatilor. Pragul electoral, eliminat

Legea votului uninominal pur, adoptata de Camera Deputatilor. Pragul electoral, eliminat

Camera Deputatilor a aprobat, marti, cu 180 voturi „pentru” si 30 „impotriva” proiectul privind sistemul de vot uninominal, initiat de Crin Antonescu si Victor Ponta.

Camera Deputatilor a adoptat, marti, cu 180 voturi „pentru”, 30 „impotriva” si 26 abtineri, proiectul privind sistemul de vot uninominal initiat de co-presedintii USL, Crin Antonescu si Victor Ponta.

Astfel, potrivit acestui proiect, vor ajunge in Parlament cei care obtin cele mai multe voturi in colegiile in care candideaza. De asemenea, in judetele in care minoritatile au peste 7% reprezentare, acestea vor primi in plus un mandat de parlamentar. Totodata, pragul electoral a fost eliminat si a fost adoptata o prevedere potrivit careia delimitarea colegiilor va ramane aceeasi ca in 2008.

In timpul dezbaterilor de marti, cativa reprezentanti ai unor organizatii neguvernamentale au protestat fata de adoptarea acestui proiect de lege, afisand la balcoanele salii mai multe pancarte cu mesaje de tipul: „Vrem democratie reala acum”, „USL ponteaza. Votul tau nu mai conteaza”.

Camera Deputatilor este for decizional in cazul acestui proiect de lege.

153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger