AcasăNewsLegea vizand trecerea Monitoriului Oficial sub autoritatea Camerei face cale-ntoarsa

Legea vizand trecerea Monitoriului Oficial sub autoritatea Camerei face cale-ntoarsa

Iohannis nici nu mai vrea sa auda de Ciolos

Ajuns pe masa sefului statului in vederea promulgarii, actul normativ in urma caruia Monitorul Oficial ar urma sa treaca de sub autoritatea Guvernului – cum e la momentul de fata – in subordinea Camerei conduse de Liviu Dragnea face cale intoarsa.

Totul dupa presedintele Iohannis a decis sa trimita Parlamentului Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al Romaniei, cerand reexaminarea ei. In acest sens, i-a adresat, joi, presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, o solicitare, motivand ratiunile pentru care face acest lucru.

„Fata de solutia legislativa de trecere a Regiei autonome „Monitorul Oficial” sub autoritatea Camerei Deputatilor, legea transmisa la promulgare cuprinde si interventii corelative ale normelor ce vizau competenta Secretariatului general al Guvernului. Cu toate acestea, semnalam ca unele dispozitii din continutul Legii nr. 202/1998 nu au fost modificate in consecinta. Astfel, avand in vedere ca la art. I pct. 2 din legea transmisa la promulgare (art. 2 din Legea nr. 202/1998) se prevede ca editorul Monitorului Oficial al Romaniei este Camera Deputatilor se impunea sa fie modificate, in mod corespunzator, si dispozitiile art. 17 si art. 21 din Legea nr. 202/1998. Totodata, interventia asupra art. 17 din Legea nr. 202/1998 s-ar fi impus si din perspectiva noilor reglementari ale art. 22 (art. I pct. 9 din legea transmisa la promulgare)”, se mentioneaza, printre altele, in textul solicitarii pe care i-a adreseaza Klaus Iohannis liderului Senatului, publicate pe site-ul Presedintiei.

116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger