AcasăNewsLegea vaccinării obligatorii, băgată în prioritate legislativă

Legea vaccinării obligatorii, băgată în prioritate legislativă

Doar copiii care au contraindicații medicale pot scăpa de vaccinarea obligatorie

De anul viitor, niciun copil nu va mai fi primit în școală dacă nu a efectuat vaccinurile obligatorii. Guvernul a decis la Legea privind vaccinarea persoanelor din România să intre în prioritățile legilative ale apropiatei sesiuni parlamentare.

Doar copiii care au contraindicații medicale pot scăpa de vaccinarea obligatorie

Copiii care nu se prezintă cu dovada vaccinării împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomelitei, rujeolei, rubeolei, oreionului și hepatitei B nu vor mai fi primiți în școli. Înscrierea acestora într-o colectivitate de învățământ se va face numai după prezentarea documentelor care atestă efectuarea vaccinărilor obligatorii sau a unei scheme de recuperare pe care să o realizeze în termen de un an. Cel puțin așa prevede controversata Lege a vaccinării, care va fi adoptată de Parlament în acest an. ”România se confruntă în ultimii ani cu scăderea constantă a acoperirii vaccinale pentru toate tipurile de vaccinuri utilizate. Cauzele sunt multiple, de la neprezentarea la vaccinare, refuzul vaccinării, până la lipsa de informare corectă a părinților, campaniile antivaccinare promovate de diverse grupuri, insistându-se pe reacțiile adverse rare ale vaccinurilor, și nu pe beneficiile acestora. În plus, în ultimii ani se realizează cu dificultate aprovizionarea constantă cu vaccinuri, datorită numărului mic de producători și a problemelor de producție care apar frecvent și care afectează și alte state europene. Strategia de vaccinare adoptată de fiecare stat membru al UE diferă, astfel încât tipurile de vaccinări, tipurile de vaccinuri utilizate în programe, numărul de doze sau vârstele eligibile pentru fiecare tip de vaccin, modalitatea de finanțare sunt stabilite de fiecare țară, pe baza recomandărilor specialiștilor din domeniu, dar și pe baza dovezilor științifice și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății”, se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Doar 11 state europene au decis obligativitatea vaccinării

Reacțiile adverse ale vaccinurilor vor fi stabilite prin hotărâre de Guvern

Din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, doar Belgia, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Franța, Grecia, Polonia, Letonia, Slovacia, Slovenia și Malta au legiferat obligativitatea vaccinării. ”În prezent, la nivel național se înregistrează o scădere dramatică a acoperirii vaccinale la vaccinurile incluse în Calendarul Național de vaccinare, care se situează sub limita de 95% recomandată de către OMS. Astfel, vaccinarea în România a scăzut constant de la an la an la toate vaccinurile. Din cauza aceasta, în 2017 au fost înregistrate peste 8.000 de cazuri de rujeolă în 41 de județe, soldate cu 32 de decese”, se mai precizează în expunerea de motive a proiectului de lege. Una dintre măsurile prevăzute în viitoarea lege este ca statul român, prin Ministerul Sănătății și Ministerul Educației Naționale, să asigure pregătirea studenților facultăților de medicină și a medicilor rezidenți, dar și a asistenților medicali în însușirea noțiunilor de vaccinologie.

Efectele adverse, compensate de stat

Potrivit proiectului de lege, statul român, prin Ministerul Sănătății, va asigura condițiile pentru diagnosticul și tratamentul optim al oricăror reacții adverse ale vaccinării, precum și compensarea oricăror efecte de durată, dacă sunt dovedite relațiile de cauzalitate. Tipurile de reacții adverse postvaccinare și măsurile compensatorii se vor stabili prin hotărâre a Guvernului, iar confirmarea reacțiilor adverse și a relației de cauzalitate se va face de către Grupul Tehnic de Coordonare a Activității de Vaccinare. În situația în care reacțiile adverse sunt datorate unei deficiențe imputabile producătorului vaccinului, Ministerul Sănătății va urmări recuperarea contravalorii plătită ca măsură compensatorie.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
5.002 afisari

125 COMENTARII

  1. Dupa ce ti-ai imbolnavit copilul cu vaccinurile..cica iti da banii inapoi,sa compenseze..ce sa compenseze????copilul sanatos nu il mai ai.

    • Exact! Cu ce ma incalzesc pe mine banii lor? Oricum ei vor face in asa fel incat sa nu se banuiasca a fi o reactie la vaccin.

  2. Despre ce acord prezumat vorbiți!!
    Eu nu îmi dau acordul ptr acest act medical , vaccinarea!!!
    Noi NU vaccinăm?? De ce??
    Ptr că vrem sa fim SĂNĂTOȘI!!
    Vaccinul este otravă celulară!!!
    Vaccinul îmbolnăvește iar alteori chiar ucide!!!
    Nuuu vaccinării obligatorii cu wcird prezumat!!!

  3. Deci incalcarea Drepturilor Omului ,Conventia de la Oviedo, Codul Civil , Constitutia ca vrea UE cobai ..si alogenati mutanti care poate vor supravietui, poate nu .. just business. „Bioterorismul reprezintă folosirea intenţionată a oricărui microorganism, virus, substanţă infecţioasă sau produs biologic ce poate fi fabricat prin biotehnologie sau a oricărei componente de origine naturală sau artificială, a unui asemenea microorganism, virus, substanţă infecţioasă sau produs biologic, cu scopul de a provoca moartea, îmbolnăvirea sau alte dereglări biologice ale oamenilor, animalelor, plantelor sau altor organisme vii, astfel încât să influenţeze acţiunile guvernului şi să se intimideze sau şantajeze populaţia civilă.” (Ludovic Păun – Bioterorismul şi armele biologice, Ed. Amaltea, 2003, p.246). Ne-au distrus industria, ne-au luat toate resursele , mai avem inca ceva oameni, nu mutanti imbecilizati toti inca ..cimitirele sunt pline de copii , spitalele de oncologie .. si trafic de copii si carne vie beneficiari UE. Chiar suntem sclavi cobai ..ca ni se cere si niste alogeni sponsorizati si ei victime dau aceasta lege Mengele ? Hei politicienii mai au discernamant sau necesita controale de urgenta ?

  4. Pai cum adica efectele adverse compensate de stat??? Pai doamna ministru zicea ca vaccinurile sunt 100% sigure si nu au efecte adverse..Vai de capul nostru… doar tradatori in conducere.

    • In acest moment rata vaccinarii in Romania este aprox 90%…deci intr-o clasa care ar trebui sa aiba in mod firesc 30 de elevi vor fi doar 27…nimic tragic.

      • Este pe naiba 90%. Cifra reala este undeva la 70 % rata de vaccinare iar restul este propaganda si informatii false! Sunt foarte multi parinti care decid sa nu riste sanatatea copiilor lor. Atat timp cat un copil nevaccinat este perfect sanatos refuzul de a fi primit la scoala este un act neconstitutional si inuman!

  5. Bai esti nebun.. Nu e de ajuns ca va mor copiii in spitale?
    Incepe prapadul… Sa vad cum va avea grija statul de copiii mutilati pe viata de aceste otravuri!

    • Totul e pe banii nostri. Si grija de la stat… cat ramane dupa ce fura ei. Statul actual trebuie desfiintat, oricum, e un parazit.

  6. Asta este Santaj si Incalaca dreptul la educatie! Nu voi da copilul la scoala daca romanii vor fi atat de prosti sa accepte aceste actiuni criminale ale statului mafiot! NImeni , nici o comisie nu se va implica sa dovedeasca oficial nocivitatea acestor seruri pentru ca submineaza politica oficiala de propaganda!
    Prospectul de vaccin prin riscurile mentionate da dreptul , ba chiar obliga orice parinte sa refuze un act RISCANT impus prin forta! Pentru omul neinformat este foarte greu sa lupte cu acest sistem o data instaurat! STOP Omertei criminale! Vom iesi in strada!

      • Nu va fi nici o plimbare, ci un conflict deschis cu asa zise „autoritati” abuzive care va ajunge in presa si pe retelele media!

        • Pe rețelele media există de mult.Există mulți dobitoci care cred ceea ce citesc pe siteurile antivacciniste.Dar nimeni nu vă oprește să vă plimbati.

  7. Fac apel la constiinta voastra, a celor care sunt numiti in fuctiile publice, si platiti de contribuabili, sa faca orice pt a evita o asemenea dezamagire nationala. Faceti un bine, si nu dati legea. Faceti un bine si renovati spitale. Faceti un bine, si invetiti banii in educatie. Cu fonduri europene. Nu ne mai faceti slugile europei si a marilor corporatii. Asa sa va ajute Dumnezeu, dupa cum infaptuiti!

  8. Câți inconștienti.Să fii atât de egoist sau prost încât sa-ti lași copiii neprotejați in fața unor boli infecțioase împotriva cărora tu ai fost vaccinat.

    • Eu am vaccinat copilul. Cu ce l.a ajutat dacă în 7 zile a făcut boală și a dat.o și bebelușului?!?! Cu ce l.a ajutat dacă intr.o lună a căpătat elemente de spectru autism și cheltui tot salariul pe terapii?!?! Vorbim de un copil care avea doi ani în momentul vaccinării, vorbea clar și corect și se comportă complet normal. Acum are 5 ani, iar bebe(pe care nu le.am mai vaccinat pentru că după vaccinul de două luni a făcut convulsii), vorbește clar și corect, iar fratele lui e la stadiul de silabe!!! OMS se contrazice în alimentația copiiilor de la an la an, companiile farmaceutice scot in testare medicamentele pe populație… Oare nu mai bine nu îl vaccinăm și îmi asumăm riscul să rămân cu un copil normal și fără să facă boala de la vaccin?!?!

      • @Ade
        Si ce spune medicul de familie doamna ? Cum recunoaste acesta simptomele si manifestarile copilului dvs? Unde este comisia de investigare?? Stiti ca acesti medici NU ISi ASUMA NICI O RASPUNDERE in cazul reactiilor adverse si recunosc acest lucru NUMAI daca sunt intrebati! Statul Mafiot ii foloseste doar ca pe niste Unelete care trebuie sa asigure cifra unei statistici ! ATAT reprezentam noi ca cetateni in vizunea acestor banditi! Iar in textul legii Naziste medicul este in continuare protejat – Singura parte care este SANATAJATA si SUPUSA PRESIUNILOR SI RISCURILOR este COPILUL SI FAMILIA!

        • Eu din comentariul de mai sus inteleg asa: copilul mare are acum 5 ani, cand avea 2 ani a fost vaccinat si a avut reactii adverse, atunci cel mic era bebe, deci in urma cu 3 ani. Daca facem calculele, acum cel mic are 3 ani si ceva. E posibil sa vorbeasca la varsta asta, mai ales daca nici nu a fost vaccinat..

    • @ anonymous

      Vad ca nu detii proprietatea termenilor.. Ce legatura are „egoismul” sau „prostia” cu situatia in discutie?? Astfel de legi reprezinta, prin impactul lor, un ATAC la adresa cetatenilor care aleg sa se informeze despre efectele adverse ale acestor seruri experimentale care sunt marcate de multe ori cu triunghi negru pe cutii, prospecte sau recipiente! Ce valoare are ipotetica „despagubire” facuta de stat cand proprii copii pot ajunge mutilati ,legume pe viata?? Statul prin functionarii lui NU POATE GARANTA NIMIC oricum ar formula in sens manipulator textul atarei legi!

      • Se pare ca dvs. nu detineti respectiva proprietate sau aveti probleme de exprimare.De ce ar reprezenta respectiva lege un atac doar la adresa cetatenilor care aleg sa se informeze in legatura cu efectele adverse?Restul vor fi scutiti?…majoritatea covarsitoare a celor care refuza vaccinarea propriilor copii sunt vaccinati fara doar si poate.Acum ori sunt egoisti cu proprii copii ori au intrat in contact cu anumite persoane,neavizate, care le-au bagat in cap tot felul de tampenii despre vaccinare.

        • Sunteti cumva persoana avizata sau medic? Daca da, va rog sa ne spuneti despre cunostiintele dvs in legatura cu vaccinarea! Nu aduceti in discutie „sutele” de studii facute decat daca dvs ati citit vreunul. Cu rugamintea de a ne spune unde il putem gasi.

        • VA GARANTEZ ca daca as fi avut acces la informatiile de acum as fi refuzat cel putin vaccinul „anti TBC” din clasa a-8-a. Restul ar fi trebuit sa le refuze PARINTII mei. Pana acum am refuzat TOT calendarul de vaccinare al copilului meu care a ajuns la varsta de 6 ani perfect sanatos.
          Rata vaccinarii A SCAZUT O DATA CU ACCESUL la o baza de informatie acumulata la nivel global si care a devenit to mai mult accesibila prin mijloacele media – Accesul masiv al populatiei la internet se face in Romania de aproximativ 15 ani – Oricum fenomenul de refuz al vaccinarii este in crestere la nivel global, cel mai prezent fiind in tarile CIVILIZATE cu acces la surse de informare ,iar patura sociala care se opune este in mod paradoxal patura de mijloc si chiar patura superioara intelectuala ! Cunosc mai multi medici care NU si-au vaccinat copiii.
          DOVEZILE acestor efecte foarte grave le putem gasi foarte usor la o simpla cautare cu termenii „VACCINE DAMAGE” sau „vaccine injuries” pe orice motor de cautare , pe naturalnews.com , pe youtube – Vedeti aici cazuri absolut SINISTRE: -Pareze , semipareze , ticuri nervoase, convulsii recurente, miscari spasmotice incontrolabile , debilizare, paralizie totala ,invazie alergica, , moarte !

          • Informațiile despre care vorbiți au fost răspândite de către oameni fără absolut nici o pregătire medicală,adică sunt egale cu 0.De fapt nu sunt egale cu 0,sunt de-a dreptul nocive și ar trebui cenzurate de urgență!…Paradoxal spuselor dvs.,eu locuiesc la oraș,cunosc în consecință foarte mulți oameni și nimeni nu s-a plâns de condițiile pe care le-ați enumerat.Cunosc o sumedenie de părinți care au copii la grădiniță sau la școală,nimeni nimic…Nu cunosc personal nici un medic(care a studiat medicina,deci nu homeopat,naturopat sau holistic…adică medic în adevăratul sens al cuvântului),care să recomande vreunui părinte să nu-și vaccineze copiii,decât dacă situația o impune datorită istoricului medical sau a momentului respectiv.Am întreaga familie vaccinată,părinți,frați,copii,rude de gradul 1 sau mai îndepărtate…toți sunt ok din acest punct de vedere.Comunitatea medicală,OMS,recomandă ferm vaccinarea tuturor copiilor împotriva bolilor cu potențial letal…200 de ani de evoluție medicală recomandă acest lucru fără echivoc.

          • @Anonymous
            ID comentariu – 52888

            Probabil cazul familiei si cunoscutilor dvs. este unul fericit insa HAZARDUL prezent in cazul aceste metode profilactice nu poate fi ignorat.
            Pana acum NU am cum sa fiu convins de o abordare corecta deontolgic in aceasta problema din partea dvs.! Dvs doriti un fel de GULAG la nivel Planetar…:)) Dovezile nocivitatii acestor seruri sunt fotografii , materiale video si marturii ale familiilor afectate care NU POT FI CENZURATE asa cum VA DORITI dvs intr-un mod ABUZIV si care incalca principii fundamentale! Exista platforme dedicate care au baze de date vaste cu aceasta cazuistica si care intr-adevar se afla in conflict cu establishmentul politico-administrativ sau cu cel al producatorilor de medicamente.
            Ce pregatire medicala ati dori sa aiba o familie care a avut incredere in vaccin , in sistem si apoi isi vede copilul distrus? Si ce atitudine ar trebui sa aiba acea familie ulterior?

          • Să înteleg că dvs. doriți să dovediți cu ajutorul unor poze sau materiale video că vaccinurile sunt nocive?…Pe bune?…adică intr-un deceniu,global,se administrează cu siguranță câteva miliarde de doze .Aceeasi frecvență de efecte adverse este întâlnită în urma administrării oricărui medicament raportat la nivel global.Unii intră în anafilaxie dacă mănâncă nuci sau alune.Cred că glumiți.
            Nu contest existența efectelor adverse,probabil uneori chiar severe,survenite în urma vaccinării.Producatorii înșiși au trecut în prospecte toate reacțiile posibile observate ulterior vaccinării,chiar dacă nu au avut dovada certă că vaccinul a fost cauza.
            De aici până a trage concluzia că vaccinarea nu este benefică este un pas extrem de mare,de fapt este o mare greșeală.Cu ajutorul vaccinării procentul mortalității datorate bolilor infecțioase la nivel mondial, s-a redus in ultima sută de ani,de la peste 65% la sub 3%.Cu ajutorul vaccinului a fost eradicată variola care de-a lungul timpului a făcut sute de milioane de victime.Frecvența altor boli extrem de periculoase,pe care dvs. le-ați văzut descrise doar în cărti,precum difteria,poliomielita,tetanosul,tusea convulsivă sau rabia,a fost redusă dramatic prin vaccinare.Și atunci aveți pretenția să cred balivernele unor idioți?

          • @Anonymus
            ID comentariu – 52891
            Eu nu pot sa-i cataloghez drept „idioti” pe cei afectati de aceste seruri si nici pe cei care prezinta si avertizeaza asupra acestor aspecte! Sunt dovezi clare si suficiente la care statul si companiile producatoare REFUZA sa raspunda , se comporta OSTIL sau cauta sa ofere bani celor afectati. Dvs faceti o comparatie total NEPOTRIVITA intre medicamente si vaccinuri in ce priveste efectele adverse.
            Tot ce vrem noi este sa nu fim fortati sa intram intr-un conflict deschis cu un sistem in care NU AVEM incredere, care si-a dovedit pe deplin vulnerabilitatile, coruptia si care urmareste sa foloseasca in acesta speta instrumente juridice de forta!
            NU UITAM scandalurile legate de vaccinul BCG in Bucuresti cu acei copii nenorociti , sau cele cu vaccinul Hexacima/Hexaxim care era destinat Kazahstanului avand dupa obesrvatiile noastre un pronuntat caracter experimental. Apoi mai venisera niste functionari cu ideea anularii prospectului si a cutiilor de doze in alb , adica niste actiuni ilegale cu caracter PENAL.
            Stiti ca hidroxidul de aluminiu folosit ca adjuvant este neurotoxina? Stiti ca producatorul Pasteur(actionarii) a renuntat la Fosfatul de Calciu care este sigur in favoarea acestei otrave din aluminiu DOAR din cauza costurilor? Si Cantacuzino se lauda ca „colaborasc” ei cu mafia de la Pasteur!! PE MANA CUI NE DAM NOI COPIII ???

            Noi , ca parinti vrem sa DECIDEM INFORMAT ce introducem in organismul copiilor nostri si daca aceste vaccinuri merita sau nu increderea noastra!

          • Nici eu nu-i cataloghez idioți pe cei afectați.Nu sunt un idiot.Să vedem,să luăm că exemplu țara noastră,doar aici trăim.Figuri reprezentative ale mișcării antivacciniste:Olivia Steer,Popescu Felicia,Crina Vereș,Ditta Depner…aceste persoane,mai sunt si altele,folosesc toate căile de comunicare posibile,de răspândire a informațiilor cu privire la „nocivitatea” vaccinurilor,la integritatea morală a celor care lucrează în sistemul sanitar și farmaceutic.Niciuna nu a fost afectată de „nocivitatea” vaccinurilor.Deci fac acest lucru din alte motive,evident.Niciuna nu are pregătire în domeniul medical ci,susțin ele,au studiat problema.Aceste persoane sunt însă formatori de opinie,având o influență majoră asupra celor cu care intră în contact.
            Nu vă faceți probleme,legea este bună,nu vă va obliga nimeni să vă vaccinați.In anumite cazuri însă va interzice prezența celor nevaccinati în sistemul de învățământ,va obliga autoritățile să procedeze la o informare corectă asupra vaccinării și va pedepsi propaganda antivaccinistă.

          • Nu inteleg care sunt acele „anumite cazuri” in care se va interzice intrarea unui copil nevaccinat in scoala ? Ce incercati sa tot ascundeti?
            Vad ca se foloseste in mod CLAR un act de FORTA asupra Familiei pentru a veni cu acea „recuperare a calendarului”! Copilul este privat de dreptul la educatie si scolarizare , iar Familia este efectiv supusa unei forme clare de SANTAJ! Este cea mai meschina forma de a forta cetatenii sa accepte sa-si supuna copiii in primul rand riscurilor, insotite de calvarul traumatizant al perioadei de injectare ! Asta este tiranie totalitara – Este o forma de tortura satanica , un atac malefic al unui sistem inuman impotriva celor care vor sa-si protejeze copiii! Probabil nu puteti anticipa , dar totul se va transforma intr-un dezastru…Nu va putea nimeni inchide gura acestor oameni , iar sistemul sa-si bata joc cu cinism de zeci de mii de familii!

          • Am copil de 7 ani total nevaccinat! are o stare de sanatate perfecta, nu am stiut ce sunt acelea internari, iar ce boli ale copilariei a facut, aproape ca nici nu mi-am dat seama ca erau boli ale copilariei…. dar am si copii in familai extinsa, vaccinati, care au ochelari, desi parintii nu au (mici de 2 ani), ai alergii alimentare care nu provion din familie. acestea sunt cazurile „soft”. in parc, unt destui copii autisti, de la nivel mai usurel (in sensul ca se joaca in lumea lor, si nu pot sa socializeze cu usurinta, pana la din cei care devin violenti si rula ca animalele). Asta in Bucuresti. Apoi, parintii vorbesc, si mai toti dau vina pe unul dintre vaccinuri, amintindu-si ca efectul s-a produs dupa un vaccin. la un moment dat era in parc o mamica venita in vizita, din provincie. ai fi zis ca copiluol este sanatos, un copil samnatos de vreo 3 ani (ca si dezvoltare cognitiva, fizica). pt ca apoi sa aflu, cand am vazut ca-i dadea pastile, ca de fapt avea apropae 7, si ca, dupa un vaccin (cel de 1 an am impresia), nu a mai putut sta in picioare, si la scurta vremea fost diagnosticat cu o boala rara, distrofie musculara (care se manifesta mai ales la baietei). o viata pe medicamnete grele, care ii stopeaza dezvoltarea musculara, fertilitatea pe viata, si o viata cu durata scurta.. 🙁 lasati-ne, ca am vazut destul „beneficiile” vaccinarii!

          • doamna,am o cunostinta la neuropsihiatrie infantila.Cred ca nu s-a confruntat la servici cu atatea cazuri vazute de dvs. in parc. Pace!

      • În caz că va fi declarată o epidemie.Pentru a proteja copiii nevaccinati și pentru a se evita răspândirea bolilor.Anul acesta au murit din cauza rujeolei 65 de copii.Dintre aceștia doar unul fusese vaccinat.In mod sigur nu este de glumă!Nu mai avem timp de glume de genul celor postate pe conturile antivaccinistilor cum că un tribunal din Germania a hotărât printr-o sentință civilă că rujeola nu există.(vezi Olivia Steer)Părintii copiilor nevaccinati vor fi chemați în fața unei comisii formate din personal calificat care îi va consilia în privința vaccinării.Le va explica ce este un vaccin,care sunt beneficiile vaccinării,care sunt posibilele efecte adverse și care sunt riscurile refuzului.

        • Asta este o gluma buna. Cum poti sa chemi niste parinti cu ceva studii superioare, in fata unei comisii de indoctrinare? Si mai ales, cum poti sa convingi astfel de parinti sa-si vaccineze copiii?

          • Nu va fi simplu,știți cum se spune: „Cu prostul nescolarizat, te lupți puțin și ai scăpat,dar duci o luptă colosală cu prostul care are școală”…totusi,magandesc că majoritatea celor care nu-și vaccinează copiii fac parte din prima categorie.

          • Sunt și părinți cu mai puțină școală care nu-și vaccinează copiii, dar majoritatea nu sunt antivaccin ci neglijenți, iar pentru acestia nu este nevoie de o lege. Există și alte metode . Legea este făcută pentru acei părinți ceva mai școlarizați, care refuză în mod conștient, știind care sunt consecințele negative. O astfel de lege este inutilă, și nu va putea fi aplicată. Practic nu o vom respecta,indiferent de consecințe.

        • Nu anul acesta, ci de la începutul epidemiei, din 2016. Și nu numai copii. Cel putin așa am citit în presă. E drept au murit din cu totul alte cauze, dar dacă tot avem ”epidemie de rujeolă” , nu putem da vina pe altceva.

  9. O astfel de lege va fi inaplicabila. In primul rand aceasta lege nu ii vizeaza pe cei care nu isi vaccineaza copiii din neglijenta (pentru acestia nu este nevoie de o astfel de lege, deoarece exista medici de familie, asistenti medicali, mediatori sanitari, etc. care ii anunta ca trebuie sa vina la vaccin), ci pe acei parinti care refuza in mod constient, cunoscand posibilele reactii adverse, in majoritate persoane informate, educate, multi dintre ei cu studii superioare (inclusiv medici alopati). Cand un parinte spune ca nu vrea sa riste, nu ai cum sa-l obligi sa-si dea acordul. (de fapt cand ceri acordul cuiva, nu inseamna ca il si primesti). Iar articolul in care se prevad despagubiri, in caz de reactii adverse, de fapt recunoaste posibilitatea acestor reactii, si poate fi invocat de cei care refuza.

  10. OBLIGATIVITATE și CONSIMȚĂMNT PREZUMAT privind vaccinarea persoanelor din România

    Referitor la proiectul de lege ce se dorește a fi adoptat cu privire la “vaccinarea persoanelor din Romania” învederăm următoarea situație de fapt și de drept ce este imperios necesar a fi reglementată și definita clar:

    1. Vaccinarea așa cum este definita în proiectul de lege, “este un act medical de administrare a unui vaccin”;
    2. Trebuie sa se facă o distincție conceptuală clară între VACCINARE ca act medical profilactic (adică preventiv) al cărui scop este de a apăra organismul de boli sau de a preîntâmpina o anumita boala deja existentă și OBLIGATIVITATE și CONSIMȚĂM NT PREZUMAT, noțiuni/concepte, care nu au cum să fie implementate cu privire la ființa umană atunci când vorbim de efectuarea unui act medical asupra acesteia;
    3. Ființa umană este o ființă vie care posedă voință liberă, rațiune și simțire și care are dreptul inviolabil și imuabil de a dispune de ea însăși – principiu fundamental care este statuat inclusiv prin texte de lege, ceea ce determină imposibilitatea supunerii ființei umane la un act medical împotriva propriei voințe, dat fiind faptul ca ființa umana este unică, cu particularități proprii și specifice individual, sub toate aspectele – biologic, psihologic și emoțional-afectiv (a se vedea: Convenția de la OVIEDO la care România a aderat și pe care a ratificat-o în Parlament, Constituția României privind drepturile și libertățile fundamentale ale omului, Legea Pacientului, Reglementările privind malpraxixul medical);
    4. Pentru a fi parte în aplicarea unui act medical asupra sa, ființa umană trebuie sa fie implicată direct în procesul de luare a deciziei cu privire la actul medical pe care ar urma să-l accepte pentru a-i fi aplicat, iar pentru aceasta are nevoie să fie informată corect, complet, etic și moral, în condiții de neutralitate și imparțialitate, astfel încât consimțământul să reprezinte acordul de voință liber exprimat și neviciat prin niciuna dintre formele viciului de consimțământ, respectiv eroarea, violența, dolul (viclenia) și leziunea;
    5. In ceea ce privește textul și reglementările cuprinse în proiectul de lege mai sus menționat, s-a identificat un abuz de drept nerezonabil, contrar bunei-credințe, eticii, moralității și legilor privind drepturile omului, aducând-se grave vătămări și pagube ființei umane prin:
    – Obligarea la actul medical al vaccinării în condițiile în care vaccinul este un medicament imunologic care prezinta riscuri și efecte/reacții adverse ca orice medicament, acestea fiind în legătura directa și intrinseca cu persoana căreia i se administrează;
    – Prezumarea consimțământului în condițiile în care informarea cu privire la
    a) actul medical la care urmează sa fie supusă persoana;
    b) la substanța vaccinală ce urmează a-i fi introdusă în corp;
    c) la efectele și reacțiile adverse postvaccinale ce pot aduce prejudicii și vătămări de orice natură și intensitate persoanei beneficiare.
    este făcută incorect, incomplet, ne-etic și ne-moral și în condiții de părtinire vădită față de Industria Pharma, respectiv față de producătorii și distribuitorii de medicamente, transformând-se astfel actul medical într-un act de comerț ce produce grave consecințe vieții însăși.
    In acest context, datorita lipsei de informare, așa cum am învederat mai sus, și a sancțiunilor ce se vor a fi impuse populației din România ca urmare a neacceptării actului medical al vaccinării, consimțământul ar urma sa fie considerat “prezumat” în condiții de viciu absolut, statul, prin inițiatorii și autorii acestui proiect de lege, făcând uz cumulativ de toate formele viciului de consimțământ.
    – Sancțiunile excesiv de grave si dure, ce se vor a fi luate împotriva acelor persoane presupuse ca ar urma să refuze actul medical al vaccinării, nu își justifică necesitatea. Mai mult decât atât, prin luarea unor asemenea măsuri, pe de o parte cât și prin smulgerea consimțământului persoanelor făcând-se uz cumulativ de toate formele viciului de consimțământ, se încalcă în mod flagrant drepturile și libertățile fundamentale ale ființei umane în toate planurile existenței sale.

    În concluzie, pentru motivele învederate, în reglementările proiectului de lege privind vaccinarea, este exclus să apară OBLIGAREA persoanelor la actul medical al vaccinării și PREZUMAREA CONSIMȚĂM NTULUI persoanelor cu privire la efectuarea acestui act medical prin acceptul introducerii în propriul corp a medicamentului substanță vaccinală.

    Avocat,
    MARINA-IOANA ALEXANDRU

    • Dar care sunt articolele cu privire la obligativitate?…Simplu fapt că în anumite condiții nu se va permite accesul la cursuri în sistemul de învățământ,nu constituie obligativitate.Nu suntem obligați să urmăm nici un fel de formă de învățământ.

      • Nu inteleg care sunt acele “anumite conditii” in care se va interzice intrarea unui copil nevaccinat in scoala ? Ce incercati sa tot ascundeti?
        Vad ca se foloseste in mod CLAR un act de FORTA asupra Familiei pentru a veni cu acea “recuperare a calendarului”! Copilul este privat de dreptul la educatie si scolarizare , iar Familia este efectiv supusa unei forme clare de SANTAJ! Este cea mai meschina forma de a forta cetatenii sa accepte sa-si supuna copiii in primul rand riscurilor, insotite de calvarul traumatizant al perioadei de injectare ! Asta este tiranie totalitara – Este o forma de tortura satanica , un atac malefic al unui sistem inuman impotriva celor care vor sa-si protejeze copiii! Probabil nu puteti anticipa , dar totul se va transforma intr-un dezastru…Nu va putea nimeni inchide gura acestor oameni , iar sistemul sa-si bata joc cu cinism de zeci de mii de familii!

        Spuneti clar ca veti incalca dreptul la educatie si scolarizare a copiilor nevaccinati – Asta este o ticalosie in toata regula!

      • Invatamantul este obligatoriu, iar conditionarea frecventarii cursurilor scolare, chiar si in anumite conditii ,de vaccinare, este ilegala, chiar si in conditiile in care legea vaccinarii obligatorii va intra in vigoare. In plus ,nu poti face o astfel de lege, care vizeaza in mod special o categorie educata a parintilor. (antivaccinismul este un curent raspandit mai ales in randul parintilor cu studii superioare).

        • În România învățământul nu este obligatoriu,probabil a fost pe vremea comunismului.Nu mai retin.Legea va interzice accesul copiilor nevaccinati la cursuri sau în învățământul preșcolar în momentul în care va fi declarată vreo epidemie,pentru ai proteja și pentru a se evita răspândirea bolilor la o scară mai mare.

          • Habar nu ai. Parintii care nu isitrimit copiii la scoala, sau ai caror copiii abandoneaza scoala inainte de terminarea clasei a x-a, primesc amenzi intre 100 si 1000 lei, sau fac munca in folosul societatii.

          • Minunat!…atunci ar trebui sa-i și vaccinați.Asigurati-le viitorul,nu-i lăsați în voia sorții.Din fericire trăim vremuri în care avem această șansă!Profitati de ea!

  11. Proiectul de lege este discriminatoriu si creeaza precedentul unui abuz. Orice om cu minima decenta intelege ca atunci cand cedezi statului dreptul de a decide sa te injecteze cu ce vrea el, cand vrea el accepti sa fii redus la statutul de vita pe care se fac experimente.

    • Nu sunt experimente.Toate vaccinurile care se administrează în cabinetul medicului de familie sunt verificate si aprobate de autorități.Experimente fac părinții copiilor in momentul in care refuză vaccinarea acestora.Practic îi privează de acest drept,le suprimă dreptul de a avea în viitor o viață sănătoasă,intorcandu-se sute de ani în timp,când 3 din 10 copii ajungeau la maturitate.Se bazează pe efectul de turmă,că vor fi in siguranță,protejați de cei vaccinați.Dar OMS avertizează că in timp,dacă rata vaccinării scade sub 80%,anumite boli pot să reapară.Ironia este că 90% dintre ei au fost vaccinați.

      • Unde au publicat vreodata autoritatole romane studiile si verificarile de siguranta de care vorbiti?
        Sunt asa de verificate vaccinurile incat in SUA nepotul presedintelui JFK, Robert Kennedy Jr. impreuna cu Del Bigtree au dat in judecata statul american si au castigat, dovedind ca autoritatile sanitare in domeniu nu au mai facut teste de siguranta asupra vaccinurilor utilizate si in ceea ce priveste schemele de vaccinare aplicate de mai bine de 30 de ani.

        https://www.worldhealth.net/news/rfk-jr-wins-case-against-government-vaccine-safety-violations/

        Nu mai bagati placa asta expirata cu “sunt sigure si eficiente si super verificate” ca nu sta in picioare.

        • Unde au publicat,unde nu au publicat…întrebări de grădiniță.Dati-i si dvs in judecată!…Nici un medicament nu ajunge pe piață fără a fi verificat/aprobat în prealabil de organismele abilitate și acreditate.Este simplu…dar nu vă va obliga nimeni să vă vaccinați,dvs sau copiii dvs…o să adresați intrebarile astea comisiei de vaccinare la momentul potrivit,dacă va fi cazul.Ei sigur vă vor raspunde,vă vor lămuri ci privire la toate aspectele.

          • Raspunsul dvs este infantil si de gradinita. Va propun sa mergeti dvs in fata comisiei, ca pe vremea nazistilor. Eu v-am oferit informatii certe. Romania se aliniaza protocoalelor sanitare implementate in SUA, despre care tocmai v-am spus ca nu au o verificare riguroasa in spate. Restul e gargara.

        • Bine,dvs. procedati cum credeți că este bine.Ascultati de Steer,de Popescu,oameni cu studii serioase în medicină.
          Apropo,ați auzit de Christine Maggiore sau Karry Stokely?…si ele erau deștepte,ca și dvs. au refuzat serviciile medicale oferite de civilizație.

          • Nu ma iau dupa nimeni, prefer sa gandesc cu creierul din dotare. Dvs. apelati la insinuari, eu va vorbesc in fapte si termeni concreti si verificabili.

            Acelasi stat american care nu a mai facut nici un demers de verificare a sigurantei vaccinurilor si a schemelor de vaccinare implementate de peste 30 de ani, a platit din pana astazi peste 3,4 miliarde de dolari despagubiri in instanta familiilor celor care au suferit de pe urma efectelor adverse ale vaccinurilor.

            https://www.hrsa.gov/vaccine-compensation/data/index.html

            Nu cred ca exista o persoana atat de naiva incat sa creada ca statul roman ar putea plati asemenea despagubiri. Acelasi stat roman care a falimentat sistemul sanitar si nu a putut evita dezastrul pe care il vedem cu totii azi in spitale.

        • Sigur că nu vă luați.Să vă spun eu care sunt termenii concreti.Să ne uităm în jur…vedeți difterie?…vedeți poliomielită?…vedeți variolă?…vedeți tușe convulsivă?…eu nu!…înainte să se conceapă vaccinul împotriva lor erau cazuri pe fiecare stradă…Nu mai vrem acolo,ce e așa greu de înțeles?
          Vreți să vă dea autoritățile raportul?…bateti-le la ușă!

      • Efect de turma, bine zis. Ca de imunitate de turma nici nu poate fi vorba cata vreme cea mai mare parte a adultilor nu au schema de vaccinare la zi.

  12. Acceptam sa cedam statului si guvernantilor dreptul de a decide ce sa faca cu corpul nostru, acelasi stat si aceiasi guvernanti care au falimentat sistemul sanitar in Romania si care nu sunt capabili sa stopeze trafocul de copii si femei, si sunt in cardasie cu clanurile mafiote. Ce va face sa credeti ca in cazul asta statul devine dintr-o data cinstit si curat ca lacrima si ca nu va face niciun abuz? Cand nu mai departe de 2012 a adus vaccinuri neconforme BCG din Danemarca si a imbolnavit sute de copii, apoi a adus Hexion din Kazakstan fara aprobari si certificari pt populatia din Romania si nu a rezolvat situatia copiilor decedati de sidrom hemolitic-uremic nici pana in ziua de azi ??

  13. Sigur că nu vă luați.Să vă spun eu care sunt termenii concreti.Să ne uităm în jur…vedeți difterie?…vedeți poliomielită?…vedeți variolă?…vedeți tușe convulsivă?…eu nu!…înainte să se conceapă vaccinul împotriva lor erau cazuri pe fiecare stradă…Nu mai vrem acolo,ce e așa greu de înțeles?
    Vreți să vă dea autoritățile raportul personal?…bateti-le la ușă!

    • Nu exista nici o dovada clara ca vaccinurile au dus la eradicarea bolilor respective. Cat despre variola, se pare ca exista, dar sub o alta denumire.

      • Pfff…bună glumă…ceva de genul…nu există nici o dovadă că 2+2=4…:)))
        Cum se numeste acum variola,varicelă?:)))

      • Cumva aveti dreptate ca nu exista o dovada clara , existand insa destule dovezi despre dezastrul unor campanii de vaccinare
        Eradicarea bolilor si epidemiilor a fost un proces determinat de saltul civilizational si tehnologic care a debutat lent in perioada interbelica ,iar dupa al doilea razboi mondial s-a ACCELERAT. Acest proces are mai multe componente din care cele mai IMPORTANTE au fost accesul la Apa Curenta si Canalizare , cresterea gradului de IGIENA in grup si individuala , descoperirea antibioticelor, accesul maselor la educatie, accesul la hrana si conditii decente de viata, etc Undeva in lista asta sunt si vaccinurile care conform unor studii au o contributie de aprox. 10-12% in eradicarea epidemiilor ,insa nu asa cum clameaza partizanii acestei metode ca fiind singura care a eradicat bolile si epidemiile.

        Aveti aici doar cateva dintre dezastrele produse de camapnii de vaccinare , sau vaccinuri experimentale in istorie:

        https://childrenshealthdefense.org/news/vaccine-disasters-governments-want-forget/

        WHO IS CRAZY? THE PEOPLE WHO RESEARCH AND DOUBT THE SAFETY OF VACCINES, OR THE PEOPLE WHO AUTOMATICALLY, LIKE ROBOTS, BELIEVE VACCINES ARE SAFE AND DEFEND THE VACCINE ESTABLISHMENT?

          • Studiul danez la care faceti referire este o facatura finantata si executata de companii farmaceutice producatoare de vaccinuri.

            Trei dintre autorii studiului sunt angajați la Institutul Seric Statens, care este un producător de vaccinuri cu scop lucrativ în Danemarca. În plus, această lucrare a fost finanțată printr-o subvenție de la fundația Novo Nordisk. Novo Nordisk este un producător farmaceutic multinațional danez. Acestea sunt două conflicte de interes foarte grave.

            Autorul principal, Anders Hviid a fost al doilea autor în New England Journal of Medicine MMR autism paper din 2002 (Madsen et al. 2002). Această cercetare a fost finalizată, în ciuda faptului că autorii studiului nu au primit niciodată aprobarea etică corespunzătoare pentru a finaliza studiul. O analiză detaliată a acestui aspect gasiti aici:

            https://www.focusforhealth.org/scientists-rebuttal-to-danish-cohort-study/

        • Canalizarea și apa zici?:)))….bun,igiena joacă un rol important în limitarea răspândirii bolilor infecțioase,nimic de zis,dar să crezi că variola sau poliomielita au disparut cu ajutorul apei și a sapunului,trebuie să fii tembel rău de tot.No offence!

          • Așa este,dar când vii cu contraargumentul că trăgând apa la wc sau spalandu-te pe mâini scapi de variolă,atunci este greu să te abtii să nu răspunzi în același mod.

          • Imbunatatirea conditiilor de trai (incluzand masuri de dezinfectare si sterilizare, igiena, imbunatatirea conditiilor de habitare, introducerea canalizarii si a apei curente, accesul la hrana si nutritie adecvata) au fost cele care au eliminat natural aceste boli. Relevant in cazul variolei este felul in care orasul Leicester a reusit sa elimine epidemia de variola aparuta in secolul al XIX doar prin masuri de igienizare, sterilizare si carantina, fara a recurge la vaccinare. Informati-va si lasati ironia deoparte, caci discursul fara argumente este ridicol! In plus, cine vrea sa se informeze are destule surse si o va face, cine nu, nu are decat sa aiba incredere in guvernanti si in stat si sa isi cedeze corpul pt injectare ca la ferma! Succes!

          • Important este de unde alegi sa te informezi.Un om care gândește limpede se va informa din sursele puse la dispoziție de comunitatea științifică,nu din articole postare pe internet de Olivia Steer,Popescu Felicia,sau mai stiu eu ce golani.Uite,de pildă domnul Nae se informează de pe site-ul „Pro Decizii Informate”,unde nde administratorii ne spun să stăm liniștiți deoarece nu există boli infecțioase.Este alegerea dansului,eu sunt de părere că respectivii sunt niște idioți care își bat joc de fraieri.Avand in vedere faptul că boala nu vine niciodată din exterior,dl. Nae probabil că nu se mai spală pe mâini,cum îi recomandați dvs de altfel și cum este normal și igienic.

          • Ca tot ati pomenit de studii stiintifice riguroase, sunt aici o gramada care demonstreaza efectele nu tocmai benefice ale vaccinurilor asupra organismului uman si mecanismele in care ele ajung sa declanseze boli dintre cele mai cumplite: demielinizari, paralizii, autism, etc.

            http://vaccinepapers.org

            In rest, ce sa zic, vad ca in continuare preferati atacul la persoana si cred ca aveti o obsesie pt aceste femei, ca vad ca o tot tineti langa cu Steer si Popescu…

          • Domnule,am deschis link-ul recomandat de dvs.Am aruncat o privire peste conținut.Pare să fie vorba despre adjuvantii folosiți în vaccinare,mai exact despre aluminiu,care este un amplificator imun.Probabil încearcă să găsească o conexiune între Al și autism.Nu vor găsi nimic.Studiul publicat anul acesta în luna martie în „Annals of internal madicine” de către cercetătorii danezi demonstrează fără echivoc acest lucru.Studiul a luat în calcul peste 650.000 de copii născuți în Danemarca intre 1999 si 2010.Dintre aceștia aprox 95% au fost vaccinați ROR(pentru că de ROR se tot leagă antivaccinistii).Ponderea celor care au fost diagnosticati cu autism a fost mai mare în rândul celor nevaccinati cu 7%(bineînțeles că nu faptul că nu au făcut vaccinul a avut acest efect).Deci cazul este închis.Mai evident decât atât nu se poate.
            Prima oară s-au legat de mercur(tiomersal)…l-au scos,după,de Al. …s-a demonstrat că nu are nicio legătură cu autismul…urmează formaldehida atenuantă,după care vor găsi altceva.Speram să-i cenzureze până atunci fiindcă au făcut deja prea mult rău.

          • Si aici:
            https://childrenshealthdefense.org/news/new-danish-mmr-study-shows-autism-rate-of-1-in-100-cdc-should-rush-to-denmark/

            Pe scurt, autorii studiului nu respecta standardul de aur in cercetare, acela de a efectua un studiu de control cu ​​placebo dublu orb randomizat.

            Sunt comparati copii vaccinati cu copii vaccinati, ceea ce face complet irelevante rezultatele obtinute. Sunt omise categorii importante de copii subiecti in studiu. Multi dintre participanti erau prea mici pt a putea fi diagnosticati corect cu autism. Nu sunt eliminati din studiu subiectii cu boli genetice care predispun la autism. Sunt utilizate doua vaccinuri diferite pe perioada studiului, in loc de a urmari efectele unui singur vaccin. Nu se tine cont de dozele primite (una sau mai multe). Neregulile sint atat de multe inca studiul la care faceti referire nu poate fi accept decat ca o inducere in eroare.

          • „Faptul că vaccinurile se administrează la miliarde de oameni, fără un screening preliminar… este îngrijorător“(p. 13). Citez din lucrarea stiintifica “Vaccinurile si autoimunitatea”, Yehuda Shoenfeld, Nancy Agmon-Levin, Lucija Tomljenovic., un tratat de imunologie aplicata ai carui autori sunt personalitati cu expertiza de necontestat in acest domeniu. Tratatul a fost publicat si la noi si poate fi gasit in librarii (https://carturesti.ro/carte/vaccinurile-si-autoimunitatea-452441).
            In capitolul 4 privind toxicitatea adjuvantilor cu saruri de aluminiu din vaccinuri se mentioneaza cateva lucruri ingrijoratoare:
            “Numeroase studii au documentat aparitia diverselor tulburari autoimune in urma vaccinarilor de rutina, cele mai des intalnite fiind afectiunile sistemului nervos. Desi explicatiile uzuale ale acestor fenomene s-au concentrat, in special, asupra antigenelor din vaccinuri, in ultimii ani atentia s-a mutat asupra compusilor din aluminiu (Al), care sunt cei mai comuni adjuvanti comerciali in uz” la momentul actual.
            “In acest context, experimente recente au aratat ca adjuvantii cu nanoparticule de Al au capacitatea unica de a trece bariera hematoencefalica (BHE) si bariera sange-lichid cefalorahidian (LCR) si de a genera reactii autoinflamatorii vatamatoare ale tesuturilor neurale (Shaw si Petrik, 2009, Khan et al., 2013).”
            Pe scurt, “toate evidentele clinice si experimentale adunate pana acum identifica cel putin trei riscuri principale asociate cu Al din vaccinuri:
            Poate persista in organism (pana la 11 ani de la vaccinare);
            Poate declansa raspunsuri patologico – imunologice;
            Isi poate croi drum la SNC, unde poate genera alte procese imunoinflamatorii daunatoare, conducand la inflamarea creierului si la disfunctii neurale pe termen lung”.

            Daca dvs. toate astea nu vi se par ca au legatura cu autismul si nu vi se par ingrijoratoare, inseamna ca nu vreti sa vedeti decat ceea ce va place.

          • Știți,antivaccinistii sunt genul de persoane care găsesc câte o problemă la fiecare soluție:)…în fond este problema dvs. dacă aveți încredere în rezultatele studiului publicat de Wakefield(realizat pe 12 subiecți),lucrare care i-a fost ulterior retrasă fiind catalogată drept frauduloasă,în detrimentul rezultatelor celui efectuat în Danemarca pe 657000 de subiecți născuți între anii 1999 și 2010.Cu siguranță cei care au ajuns la majorat erau prea mici ca vârstă pentru a fi diagnosticati corect cu autism.La fel si cei născuți în 2010.Noaptea minții aici…

          • Pare ca aveti dificultati in citirea si interpretarea unei informatii chiar si atunci cand vi se explica negru pe alb. In plus, amestecati lucrurile intr-un mod grosolan. Subiectii din studiul danez care erau prea mici ca sa fie corect diagnosticati erau copii care figurau spre exemplu cu varste de pana la un an (nicidecum la majorat) in evidentele luate in considerare in studiu. Autismul, chiar daca un copilas sufera de aceasta afectiune, nu poate fi corect identificat la varste atat de fragede avand in vedere ca un om nu are atunci inca suficient de dezvoltate limbajul si comportamentul social.

            In ce priveste pe dr. Wakefield, el a fost și rămâne un luptator pentru corectitudinea medicală. Lumea medicală l-a supus unui oprobiu public tocmai pentru aceasta lupta a lui. Cercetările Dr. Wakefield au ridicat îndoieli fundamentale cu privire la siguranța vaccinurilor și la etiologia autismului. Dr. Wakefield a fost pedepsit pentru ca a avut curajul de a avertiza publicul cu privire la riscurile vaccinarii și de a-i îndemna să folosească propria lor judecată. A fost pedepsit tocmai pt ca a luptat pentru libertatea de alegere in aceasta privinta. Peste tot presa l-a hartuit si l-a aratat cu degetul numai pe Wakefield, cand in realitate trei dintre autorii studiului au fost investigati de Colegiul Medicilor din UK, iar dr Wakefield si dr. Walker Smith (cel mai bun gastroenterolog pediatru din lume la vremea respectiva) le-a fost ridicata licenta de a profesa. Dr. Smith a mers in justitie si a dovedit ca este nevinovat iar acuzatiile aduse de Colegiul Medicilor sunt aberatii, recuperandu-si licenta. 90% dintre acuzatii erau identice si in cazul lui Wakefield. Din pacate acesta nu si-a permis financiar sa sustina demersurile in instanta pt a-si recupera licenta. Sunt fapte despre care nimeni nu vorbeste in presa mainstream. La fel cum nimeni nu spune ca Lancet i-a retras lucrarea fara sa invoce vreodata ca aceasta ar fi o frauda. Au retras-o la presiunea intereselor farma, redactorul sef al revistei fiind el insusi in stranse legaturi cu Big Pharma. Ulterior, Lancet a recunoscut ca dr. Wakefield nu este vinovat, insa reputatia si cariera sa au fost definitiv afectate.

          • Cu parere de rau dar trebuie să vă pun o intrebare.Aveti probleme de concentrare sau sunteți puțin mai greoi?…subiecții care au făcut obiectul studiului au venit pe lume intre anii 1999 și 2010.Studiul a fost publicat anul acesta în martie.Asta este descrierea studiului,nu am facut-o eu.

          • Asa se intampla cand vaccinistii citesc doar descrierea unui studiu si au impresia ca au inteles tot. Pareti genul care prefera sa se uite la filme in loc sa citeasca. Hai sa va ajut cu un video in care un medic din comunitatea stiintifica desfiinteaza acest studiu cu argumente stiintifice:

            https://youtu.be/n7FO3UFbPLs

          • Asta este parerea dvs. Pana in prezent au facut obiectul studiilor de acest gen peste 25 de milioane de copii.Sunt zeci de studii,pe zeci sau chiar sute de mii de copii,care au demonstrat acelasi lucru.Autismul nu are nici o legatura cu vaccinarea.Cele mai multe s-au efectuat in tarile nordice europene,precum Danemarca,Suedia,Finlanda sau Norvegia.Toate au fost publicate in reviste de specialitate.Mai mult decat atat,cercetatorii au ajuns la concluzia ca tulburarile de spectru autist sunt declansate in procent de peste 80% de factori genetici,factorii de mediu jucand un rol mult mai mic in acest sens.
            Dar bineinteles Wakefield a demonstrat contrariul efectuand un studiu pe 12 copii,studiu care ulterior a fost declarat fraudulos.
            Precum am mai spus,aici este noaptea mintii…fara luna si stele…

          • Cum frast ați ajuns la concluzia asta?!…nu am venit cu nici un argument sub formă de videoclip cum o fac alții…dar aveți dreptate,îmi place Rambo…toate seriile

          • Vorbiti despre zeci de studii pe milioane de copii, dar cand incepi sa cauti acele studii ele lipsesc cu desavarsire.

            Ati citit studiul in care a fost co-autor si Wakefield?
            E vorba despre un studiu pe 12 copii in urma caruia a sesizat o posibila conexiune intre autism, vaccinul ROR si tulburarile gastrointestinale pe care acestia le aveau. A recomandat ca aceasta conexiune sa fie ulterior investigata mai in profunzime. De ce ar fi un om ostracizat si a fost facut inamicul public nr 1. doar pt atata lucru? Oare de ce i-au distrus cariera doar pt o recomandare? Cumva pt ca daca s-ar fi studiat aceasta conexiune mai departe ar fi iesit la iveala o mare mizerie care dadea peste cap ideea de vaccinare si o data cu asta interesele companiilor farmaceutice? Wakefield a fost facut exemplu pt oricine ar fi incercat ulterior sa puna la indoiala siguranta vaccinurilor, ca sa se inteleaga clar cine controlează jocurile in acest domeniu: banii marilor companii farma.

          • Nu mai citiți tot felul de rahaturi.Penibil…a făcut un studiu pe 12 copii despre autism,el marele gastroenterolog…pentru ce este Andrew Wakefield cunoscut?…pentru studiul sau fraudulos despre autism.Bravo!!!
            Cum de nu găsiți studii despre legătura dintre vaccin și autism?Găsiți aici unul pe 1,8 milioane de copii,efectuat în Finlanda,de către specialiști în pediatrie și imunologie:

            https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1173183/&ved=2ahUKEwjxx7Hc6rTkAhW_wsQBHfVqAbsQFjABegQIAhAB&usg=AOvVaw1IR4heVXM2pJgaK11j5sU3

            Circulă vorba că Wakefield era foarte priceput la coloniscopii.Nu prea avea el treabă cu vaccinarea.

        • vad ceea ce este in jurul meu.Si este total opusul a ceea ce scrii matale aici.Ma uit la famia mea,la familiile cunoscutilor mei,a neamurilor.Sunt multi la numar.Singurii cunoscuti care nu si-au vaccinat copii sunt o familie religioasa,dar ortodoxa.Biserica respectiva este frecventata de catre un grup de destepti,asa ca dvs.Si mai stiu ce am lecturat din surse credibile,nu de pe blogul lui Steer sau Popescu.

          • Matale asta, care vorbesti la per tu fara sa cunosti persoana careia i te adresezi, poti sa ii multumesti lui Dumnezeu ca realitatea din jurul tau e roz. Nu toti sunt asa norocosi. Copilul meu, nascut la termen perfect sanatos cu scor Apgar 10 si 3.6 kg, a suferit reactii adverse din ce in ce mai evidente dupa fiecare vaccin din schema recomandata la vremea respectiva: icter prelungit, scaune cu sange, probleme digestive, tulburări de somn, nodul si inflamatie la.locul injectiei pt mai bine de doua saptamani, hipotonie musculara si tulburare de coordonare motorie cu intarziere in achizitia mersului.
            Mama mea a crezut ca isi pierde mana dupa un vaccin antigripal, cand i s-a umflat atat de tare bratul si a fost dureros pt mai multe saptamani incat abia se putea folosi de acea mana. Halal siguranta!
            Eu la randul meu am facut gripa chiar si de doua ori pe sezon de fiecare data cand m-am vaccinat. Halal eficienta!
            Am cunostinte care au avut probleme neurologice cu copiii dupa vaccinare, inclusiv o mama al carei baietel a devenit autist.
            Nu va doresc sa fiti in pielea celor patiti.
            Realitatea este ca azi 1 din 51 de copii in Romania este autist.

            https://www.curentul.info/social/unul-din-51-de-copii-romani-este-diagnosticat-cu-autism-fata-de-1-din-68-la-nivel-mondial/

            Exista peste 5000 de copii bolnavi de cancer si peste 500 care se imbolnavesc in fiecare an. Daca nu ii vezi matale nu inseamna ca nu exista. Copiii primesc azi pana la varsta de un an mai multe vaccinuri decat au primit parintii si bunicii lor la un loc in toata viata. Asta in conditiile in care in prospectul vaccinurilor scrie clar ca nu sunt testate pt potentialul carcinogen (de a declansa cancer) sau mutagen (de a induce mutatii genetice).

          • Apreciez vârsta persoanei căreia mă adresez în funcție de ceea ce gândește… fiindcă suntem mulți anonimi. Mulți au sub 14 ani.Ne putem tutui fără probleme.

          • Ba nu, nu ne putem tutui fara probleme, mai ales atunci cand vorbesti de sus. In rest, va doresc sanatate!

    • Apa si sapunul, imbunatatirea conditiilor de viata au condus la scaderea incidentei in mod natural pentru aceste boli si pt altele. Dovada este chiar faptul ca majoritatea covarsitoare a adultilor din jurul dvs. astazi nu au fost vaccinati niciodata sau nu sunt la zi cu rapelurile impotriva acestor boli si totusi ele aproape ca au disparut.

      • Absoult. Vedeti ce am spus mai sus pe forum.
        Acesta sa zise imunizari nu au caracter permanent ! Vedeti cum pentru GRIPA este necesara vaccinarea anuala eventual cu mai multe valente.
        Vecinul meu si-a facut acum doi ani un Tetravalent apoi la cam doua saptamani a inceput sa se simta rau si a mers la doctor unde a aflat ca a facut o „pneumonie” care ar fi fost determinata de acel vaccin antigripal tetravalent , insa doctorul e evitat sa-i dea detalii si explicatii si i-a dat tratament cu antibiotice…

  14. Omule,cum să spui așa ceva?!…esti chiar asa de redus să crezi așa ceva?…eu am alergat odată cu 100 km/h,mă crezi?

  15. SINDROMUL STEVENS JOHNSON?! – Fii educat, decide informat!

    https://vaccin.education › 2019/07/10 › variola-sau-mai-…
    Translate this page
    Jul 10, 2019 – Variola se spune ca a fost eradicata prin vaccinare. … MAI NOU PREZENTĂ SUB DENUMIREA – SINDROMUL STEVENS JOHNSON?! … Anul 1892-3 (la 10 ani dupa ce a fost estompata vaccinarea si orice urma de protectie, …

    • Sindromul SJ zici? … este o condiție medicală care se presupune că apare în urma administrării unor medicamente.Frecventa este de 1 sau 2 cazuri la sută de mii de locuitori.Variola a fost o boală infectioasă extrem de contagioasă care afecta comunități întregi.Una din două persoane avea variolă.Cum să scrii așa prostii?….Unde naiba trăiți,în peșteri?…fără supărare

  16. Studiul danez la care face cineva referire mai sus cum ca ar demonstra ca nu exista legatura intre vaccinuri si autism este o facatura finantata si executata de companii farmaceutice producatoare de vaccinuri.

    Trei dintre autorii studiului sunt angajați la Institutul Seric Statens, care este un producător de vaccinuri cu scop lucrativ în Danemarca. În plus, această lucrare a fost finanțată printr-o subvenție de la fundația Novo Nordisk. Novo Nordisk este un producător farmaceutic multinațional danez. Acestea sunt două conflicte de interes foarte grave.

    Autorul principal, Anders Hviid a fost al doilea autor în New England Journal of Medicine MMR autism paper din 2002 (Madsen et al. 2002). Această cercetare a fost finalizată, în ciuda faptului că autorii studiului nu au primit niciodată aprobarea etică corespunzătoare pentru a finaliza studiul. O analiză detaliată a acestui aspect gasiti aici:

    https://www.focusforhealth.org/scientists-rebuttal-to-danish-cohort-study/

    • Oricum nu este singurul studiu,S-au efectuat multe altele și rezultatul a fost același.Wakefield a fost un mârlan.

      • Desigur ca asa stau lucrurile pt cei care prefera sa creada fara sa cerceteze si sa arunce in continuare cu mizerie in acest om. Pentru cine vrea sa afle adevarul, s-ar putea sa afle lucruri interesante.

        • Păi au cercetat cei abilitati,specialiștii.Au efectuat studii pe milioane de copii.Acum veniți dvs. si alții care nu cunosc definiția moleculei si îi contraziceti.

          • Care specialisti??

            Cei cu studiul danez care au primit fonduri de la companii farma producatoare de vaccinuri si se afla intr-un grav conflict de interese? Sau cei de la CDC (Centrul pt preventia si controlul bolilor) din SUA, despre care a iesit la iveala in 2014 ca au ascuns date cu privire la un studiu ce demonstra legatura intre vaccinul ROR si autism, falsificandu-l in mod grosolan?

            Sau cumva medicii nostri de familie care sunt platiti de DSP cu cate 27 de lei pentru prima inoculare a unui vaccin şi 13 lei pentru a doua, dacă este administrată în cadrul aceleiaşi consultaţii? Dacă vaccinurile se administrează în şedinţe diferite, DSP decontează 27 de lei pentru fiecare înţepătură. Faceti singur un calcul, in cazul unui medic care are sute poate chiar si peste o mie de copii pe liste, iar copiii primesc in primul an de viata 7 intepaturi (cu 25 de antigene), si inca 4 intepaturi (11 antigene) pana la 14 ani, cam cati bani sunt in joc? Cam care ar fi interesul medicului de familie sa informeze corect parintii despre riscurile fiecarui vaccin in parte, cand el castiga sute, poate chiar mii de lei din vaccinare?

            https://m.monitorulsv.ro/Local/2018-03-08/Medicii-de-familie-cu-1800-de-pacienti-inscrisi-primesc-lunar-de-la-CAS-peste-3000-de-euro

          • Nu ei,da de unde…gastroenterologii ca și Wakefield.Au studiat autismul cu colonoscopul si au folosit pentru întâia oară terapia cu duspatalin pentru recuperare.Totusi Wakefield a efectuat studiul pentru relația intestin-autism pe 12 copii.Alti colegi de-ai săi au folosit un singur copil,nevaccinat.

  17. Si aici:
    https://childrenshealthdefense.org/news/new-danish-mmr-study-shows-autism-rate-of-1-in-100-cdc-should-rush-to-denmark/

    Pe scurt, autorii studiului nu respecta standardul de aur in cercetare, acela de a efectua un studiu de control cu ​​placebo dublu orb randomizat.

    Sunt comparati copii vaccinati cu copii vaccinati, ceea ce face complet irelevante rezultatele obtinute. Sunt omise categorii importante de copii subiecti in studiu. Multi dintre participanti erau prea mici pt a putea fi diagnosticati corect cu autism. Nu sunt eliminati din studiu subiectii cu boli genetice care predispun la autism. Sunt utilizate doua vaccinuri diferite pe perioada studiului, in loc de a urmari efectele unui singur vaccin. Nu se tine cont de dozele primite (una sau mai multe). Neregulile sint atat de multe inca studiul la care faceti referire nu poate fi accept decat ca o inducere in eroare.

  18. Verdict din data de 27.05.2019: in 1948, o fetita nascuta in 1947 fusese vaccinata cu vaccinul antivariolic, consecinta fiind paralizia bratului si piciorului exact pe partea vaccinului.
    Initial, plangerea a fost respinsa.
    Dupa SAPTEZECI DE ANI, recursul a fost acceptat si se admite ACUM ca vaccinarea cauzase meningita si un atac cerebral vascular la acea fetita, ducand apoi la paralizia membrelor de pe partea unde fusese administrat vaccinul.

    • Eu spun că este mai mult decât rezonabil acest risc având în vedere că doar în anii 70 variola a făcut vreo două milioane de victime.Ce părere aveți?

        • Având în vedere că Jenner si-a testat vaccinul pe propriul fiu,da,este un lucru care poate fi tolerat.A eradicat o boală care a decimat omenirea,nene.

          • Atunci daca tot sunteti asa fericit sa va sacrificati, faceti bine si aduceti-va schema de vaccinare la zi, cu toate vaccinurile nou introduse plus rapeluri, caci altfel sunteti un pericol pt toti cei din jur dupa logica dvs.

  19. Având în vedere că Jenner si-a testat vaccinul pe propriul fiu,da,este un lucru care poate fi tolerat.A eradicat o boală care a decimat omenirea nene.

  20. Nu faceti asta. Autismul sida si multe altele
    ,din cercetarea pe umani,s-au dezvoltat.

    Daca ar fi un vaccin 100% Romanesc da.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger