AcasăNewsLegea Sanatatii, contestata de medicii romani

Legea Sanatatii, contestata de medicii romani

La doar o zi dupa ce Legea Sanatatii a fost publicata pe site-ul ministerului, dorindu-se astfel sa fie dezbatuta public, medicii au atacat dur noua lege, contestand modificarile ei.

Noua Lege a Sanatatii a iscat scandalul in sanatate, dupa ce medicii au contestat dur proiectul pe care il reprezentantii ministerului doresc sa il puna in aplicare. Acestia considera ca noua lege reprezinta doar „praf in ochii populatiei”, nefiind facute modificari comparativ cu legea care a fost retrasa de catre presedintele Traian Basescu.

„Nu este un proiect de lege care sa imbunatateasca calitatea. Romanii se vaita de cantitate, ei nu au acces la ingrijiri de sanatate pentru ca nu au bani. Or, aici ar trebui sa vina Guvernul cu o solutie de servicii medicale si de finantare suplimentara. Nu sunt premise pentru asa ceva”, a declarat medicul Dan Peretianu, conform RTV.

Mai mult, medicii ii acuza pe reporezentantii ministerului ca modificarile aduse sunt doar de denumire a institutiilor, care vor lucra pe aceleasi baze ca si in prezent, desi tocmai acest lucru se doreste schimbat.

„Ni s-a spus: casa nationala va fi desfiintata. Ea se numeste in acest moment altfel, are un nume asa de complicat, ANRAOS. Pentru ce trebuie sa facem aceasta minciuna? De ce sa spui ca desfiintezi casa nationala, sa ii dai alt nume si acolo sa spui ce face casa nationala?”, a spus medicul Sorin Paveliu.

In plus, reprezentantii Federatiei Sindicatelor Medicilor din Romania ii acuza pe cei care au realizat proiectul de lege ca aceasta nu prevede lucruri esentiale, precum modul in care vor creste finantarile in sistemul medical ori cum vor fi scazute cheltuielile cu medicamentele.

author avatar
Ionut Zgimbau
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger