AcasăNewsLegea privind combaterea spalarii banilor a trecut de Camera dupa reluarea votului

Legea privind combaterea spalarii banilor a trecut de Camera dupa reluarea votului

Vot cu repetitie in cazul unuia dintre proiectele legislative supuse votului, miercuri, in Camera Deputatilor.

Este vorba despre legea pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, care in prima faza fusese respins la vot, cu 163 de voturi „pentru” si 115″impotriva”. Ulterior, au existat discutii in sala de plen, iar votul s-a reluat. In cele din urma, s-a anuntat ca au fost 170 de voturi „pentru”, 70 „impotriva” si o abtinere, astfel ca legea a fost adoptata.

Actul normativ trecuse in urma cu exact o luna de zile si de Senat, astfel ca va merge la promulgare, Camera Deputatilor avand calitate de for decizional.

Explicatiile lui Dragnea

Ulterior, de la Parlament, liderul PSD a explicat cum s-a ajuns sa fie reluat votul pe acest proiect. „Au fost cativa deputati care si-au exercitat votul si nu a fost preluat de sistemul informatic – si de la PSD, si de la minoritati, si de la ALDE”, a sustinut Dragnea, inainte de a aduce in discutie faptul ca liderul de grup al PSD din Camera a propus reluarea votului. „Nu poti sa iei dreptul unui deputat sa voteze”, a conchis Liviu Dragnea. Totodata, al treilea om in stat a anuntat ca a cerut secretarului general al Camerei „sa faca o revizie completa, serioasa” a sistemului de vot, avant in vedere ca „mai multi colegi le-au spus celor din staff-ul tehnic ca exista o consola intreaga in care tot timpul sunt probleme la vot”.

127 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger