AcasăNewsUPDATE: Legea privind votul în diaspora a trecut de Parlament

UPDATE: Legea privind votul în diaspora a trecut de Parlament

UPDATE: Legea privind votul în diaspora a fost adoptată miercuri de Camera Deputaţilor. Au fost înregisterate 228 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă”, 19 abţineri, iar un parlamentar nu a exprimat nicio opţiune.

––

Camerei Deputaţilor va vota, miercuri, decizional, proiectul de lege prin care votul în Diaspora pentru alegerile prezidenţiale este extins la trei zile. Actul normativ a fost adoptat luni de Senat, după ce s-au dat două voturi.

Sursa foto Twitter

Iniţiativa mai prevede ca votul în România şi în Diaspora să fie extins până la ora 24.00, în cazul în care există cetăţeni în secţia de votare.

Legea a fost elaborată săptămâna trecută de Comisia parlamentară comună pentru codul electoral. Documentul a fost dezbătut în procedură de urgenţă în Senat, prima cameră sesizată, fiind adoptat în cursul zilei de luni.

Iniţial, s-au înregistrat 68 de voturi „pentru” şi 15 abţineri, însă erau necesare 69 de voturi favorabile, pentru că este vorba despre o lege organică. În aceste condiţii, pentru ca legea să nu fie respinsă, s-a mai dat un vot, înregistrându-se 75 de voturi „pentru” şi 9 abţineri.

Proiectul a fost trimis la Camera Deputaţilor. În cursul zilei de marţi, Comisia juridică a adoptat raportul asupra proiectului, iar miercuri este programat votul final.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
63 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger