AcasăNewsLegea pentru castrarea pedofililor a picat la Senat

Legea pentru castrarea pedofililor a picat la Senat

Zi plina la Senatul Romaniei, joi, unde s-a supus la vot, printre altele, si Legea castrarii chimice a pedofililor.

Initiativa legislativa apartinea mai multor deputati, printre care Petru Andea, Sonia Draghici, Vasile Gliga, Florentin Gust, Ovidiu Iane, Ninel Peia, Cristian Rizea, Vasile Popeanga, Lucretia Rosca sau Mihai Weber.

Primita cu aplauze de senatori, Legea a fost votata de 77 dintre acestia, dar a picat, fiind nevoie de 85 de voturi „pentru” ca proiectul organic sa fie adoptat.

Proiectul arata ca tratamentul de castrare chimica s-ar fi administrat numai dupa obtinerea avizelor favorabile de la un psiholog, medicul sexolog si psihiatru.

Sapte dintre senatori au votat „impotriva” propunerii legislative privind combaterea si prevenirea actelor cu caracter pedofil si a infractiunilor contra libertatii si integritatii sexuale ale persoanelor.

Octavian Motoc, viceliderul senatorilor PNL, sustine ca eventuala castrare chimica a pedofililor ar fi comparabila cu condamnarea homosexualilor din anii ’50.

In schimb, Tudor Barbu, un alt vicelider al senatorilor PNL, ar fi vrut ca legea respectiva sa obtina voturile necesare „pentru ca nu este o lege care ingradeste drepturile cuiva, ci doar o lege menita sa-i protejeze pe copii”.

author avatar
Cristi Ionita
211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger