AcasăNewsLegea Capitalei. Referendumul, anulat!

Legea Capitalei. Referendumul, anulat!

bucuresti-capitala-legea-capitalei-referendum-anulat-traian-basescu-sorin-oprescuLegea Capitalei. Referendumul, anulat!

O sedinta a CGMB a fost convocata vineri, la ora 18.00, in care se va discuta despre anularea referendumului din Capitala, programat pentru 26 iunie, urmare a intalnirii de dimineata de la Primaria Generala dintre presedintele Traian Basescu, primarul general Sorin Oprescu, primarii sectoarelor Capitalei si liderii de grup ai partidelor politice reprezentate in Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

bucuresti-capitala-legea-capitalei-referendum-anulat-traian-basescu-sorin-oprescu
Legea Capitalei. Referendumul, anulat!

Anuntul a fost facut de primarii Cristian Poteras, Neculai Ontanu, Cristian Popescu Piedone si Andrei Chiliman, la iesirea din sediul Primariei Generale.

Intalnirea dintre presedintele Traian Basescu si primarii sectoarelor Capitalei pe tema referendumului s-a incheiat a durat aproximativ o ora, informeaza Mediafax. Seful statului nu a facut declaratii la plecarea de la sediul Primariei Capitalei.

El a facut insa o scurta declaratie la sosire: „Vreau sa vad care-i finalitatea lui. Nu trebuie descreditata ideea de referendum, asta este foarte important”.

Potrivit unui comunicat al PMB, intalnirea dintre presedintele Traian Basescu, primarii de sectoare si reprezentantii partidelor politice din CGMB, pe tema referendumului din Bucuresti, a avut loc la solicitarea sefului statului.

Refrendumul pentru Legea Capitalei ar fi urmat sa fie organizat in 26 iunie.

Consilierii generali au votat, in 23 mai, proiectele de hotarare privind organizarea referendumului pentru Legea Capitalei in 26 iunie, cu cele doua intrebari propuse de PDL, bugetul alocat fiind de zece milioane de lei.

Intrebarile la care urmau sa raspunda bucurestenii sunt:

  • „Va doriti o Capitala cu sapte administratii controlata de 217 consilieri alesi pe liste de partid?”
  • „Va doriti ca si consilierii generali sa fie alesi uninominal asemenea primarilor de sector?”.

USL propusese doua intrebari, respectiv:

  • „Sunteti de acord ca primarul general sa fie ales de CGMB?”
  • „Sunteti de acord cu desfiintarea consiliilor locale de sector?”

Acest amendament a fost respins.

In 19 mai, presedintele Traian Basescu a declarat, la o conferinta organizata de „Ziarul Financiar”, ca nu este nevoie de realizarea unui referendum in Bucuresti, precizand ca s-a exagerat si ca Parlamentul este cel care decide daca se desfiinteaza sectoarele Capitalei.

457 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger