AcasăNewsLegea Capitalei. De ce nu vrea Traian Basescu referendum

Legea Capitalei. De ce nu vrea Traian Basescu referendum

Legea-Capitalei-De-ce-nu-vrea-Traian-Basescu-referendum-anulatLegea Capitalei. De ce nu vrea Traian Basescu referendum

Presedintele Traian Basescu le-a explicat primarilor de sector, vineri, lipsa de finalitate juridica a referendumului local, care ar duce la riscul ca atunci cand se va dori consultarea bucurestenilor pe probleme reale, acestia sa nu vina la vot.

Legea-Capitalei-De-ce-nu-vrea-Traian-Basescu-referendum-anulat
Legea Capitalei. De ce nu vrea Traian Basescu referendum

„Presedintele Traian Basescu a explicat primarilor prezenti lipsa de finalitate juridica a referendumului local ce urma sa aiba loc in data de 26 iunie, precum si riscul ca prin organizarea unor astfel de consultari publice fara consecinte juridice, institutia referendumului sa se decredibilizeze in fata populatiei. Exista, de asemenea, riscul ca in momentul in care se va dori consultarea bucurestenilor, iar rezultatul sa aiba in mod real consecinte juridice, populatia sa nu se mai prezinte la urne”, informeaza Prefectura Capitalei, intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, a participat si el la intalnirea convocata de Traian Basescu, cu primarul general, Sorin Oprescu, si primarii de sector, pe tema referendumului local din 26 iunie.

„In urma opiniilor exprimate de presedintele Romaniei, factorii politici decidenti de la nivelul Capitalei au hotarat, in unanimitate, abrogarea Hotararii Consiliului General prin care s-au stabilit data si temele referendumului de la sfarsitul lunii iunie”, potrivit sursei citate.

Acesta va fi organizat la o data ulterioara si va avea ca subiecte dezvoltarea zonei metropolitane BucurestiIlfov, iar opinia exprimata de bucuresteni in acest sens va fi obligatorie pentru legislativ.

O sedinta a CGMB a fost convocata vineri, la ora 18.00, in care se va discuta despre anularea referendumului din Capitala, programat pentru 26 iunie, urmare a intalnirii de dimineata de la Primaria Generala dintre presedintele Traian Basescu, primarul general Sorin Oprescu, primarii sectoarelor Capitalei si liderii de grup ai partidelor politice reprezentate in Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

author avatar
Bogdan Nicolae-Rotman
194 afisari

1 COMENTARIU

  1. FEMEIA PE CARE SINISTRU A SUSTINUTO VREA CU ORI CE PRET SA-L DISCRETITEZE PE EL PERSONAL! PRIN A FACE TOT CEI TRECE EI PRIN CAPUL SI ASA GOL PE CARE-L POARTA ESTE PARALELA CU FOARTE MULTE LUCRURI SARACA NU STIE CE ESTE UN ORAS SI CE ESTE UN JUDET DA DAR ESTE FROFESOR UNIVERSITAR ,UNDE DRACU A FACUT SCOALA CA NU PREA AVEA TIMP FIIND OCUPATA CU CLIENTII, DACA FACEA-TI VOI REFEREND VA KKati PE VOI CHELTUIATI BANI DE GEABA CA SUNTETI SI PROSTI TOTI DIN P.D.L.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger