AcasăNewsLegea Capitalei. Ce zice Sorin Oprescu despre referendumul anulat

Legea Capitalei. Ce zice Sorin Oprescu despre referendumul anulat

Legea-Capitalei-Sorin-Oprescu-referendum-anulat-primar-bucuresti-capitalaLegea Capitalei. Ce zice Sorin Oprescu despre referendumul anulat

Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat ca decizia de anulare a referendumul local a fost luata pentru ca, fiind discutii despre o schimbare administrativa mult mai mare, acesta nu si-ar mai fi atins scopul, astfel ca s-a decis sa nu se mai arunce banii publici.

Legea-Capitalei-Sorin-Oprescu-referendum-anulat-primar-bucuresti-capitala
Legea Capitalei. Ce zice Sorin Oprescu despre referendumul anulat

Primarul general a spus ca dupa ce a ramas cu primarii de sector si cu liderii politici din CGMB s-a decis intr-o „consensualitate generala” ca este mai bine sa nu se mai „arunce” banii publici.

Domnul presedinte (Traian Basescu, n.r.) nu a facut altceva decat sa atraga atentia inca o data asupra faptului ca, din cauza intrebarilor aleatorii si din cauza faptului ca e vorba de o schimbare administrativa mult mai mare, referendumul nu-si atinge scopul. O stiam si noi. Am spus-o si eu la timpul potrivit”, a punctat Sorin Oprescu.

„Decizia a fost luata si avand in vedere ca s-au luat si asigurarile presedintelui ca legile Capitalei nu vor intra in dezbatere generala decat atunci cand se va vorbi de administrarea teritoriala. In aceste conditii, referendumul ar fi urmat sa fie caduc”, a mai spus Sorin Oprescu.

„Era caduc acest referendum. Am procedat in consecinta: am convocat de indata o sedinta azi (vineri – n.r.), la 18.00, unde Consiliul va hotari, probabil, sper sa nu inceapa cu patinele pe acolo, ca m-am plictisit, unde va hotari anularea acestui referendum„, a afirmat primarul general.

Sorin Oprescu si-a exprimat speranta ca in sedinta CGMB de vineri seara sa se ia o decizie privind anularea referendumului si, „in schimb, peste un timp rezonabil”, sa se poata discuta in continuare despre ce inseamna regiune, zona Bucuresti – Ilfov, „deci si legea Capitalei care va trebui sa fie o lege speciala”.

O sedinta a CGMB a fost convocata vineri, la ora 18.00, in care se va discuta despre anularea referendumului din Capitala, programat pentru 26 iunie.

161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger