AcasăNewsLegea "Big Brother", adoptata de Camera Deputatilor. Anumite date, stocate vreme de...

Legea „Big Brother”, adoptata de Camera Deputatilor. Anumite date, stocate vreme de sase luni

Legea privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de retele publice de trafic de telefonie si internet, asa-numita „Legea Big Brother”, a fost adoptata, marti, de Camera Deputatilor.

Camera, for decizional in cazul acestui proiect, a adoptat cu 197 de voturi „pentru”, 18 voturi „impotriva” si 13 abtineri Legea „Big Brother”, proiect ce prevede obligativitatea furnizorilor de telefonie fixa si mobila si de internet sa retina timp de sase luni anumite date ale abonatilor. Aceste informatii pot fi solicitate de catre autoritatile din domeniul sigurantei nationale, in cazul unor actiuni de prevenire, cercetare, descoperire si urmarire a infractiunilor grave.

„Furnizorii de telefonie fixa, mobila si internet sunt obligati sa stocheze timp de sase luni toate datele legate de convorbirile telefonice si schimbul de email-uri, cu exceptia continutului corespondentei electronice sau al convorbirii telefonice. In cazul retelelor de telefonie fixa si mobila trebuie sa se retina numarul celui care formeaza, numarul destinatarului, numarul celui spre care a fost redirectionat apelul, precum si numele acestora. In cazul serviciilor de internet, se vor retine utilizatorul, serviciul de telefonie folosit, numarul de telefon al apelantului si al destinatarului, numele si adresa abonatilor, identitatea echipamentului folosit”, prevede proiectul.

De asemenea, „Legea Big Brother” impune furnizorilor de telefonie si internet ca, timp de 48 de ore de la cererea organelor de urmarire, sa transmita anumite date solicitate, iar daca acest lucru nu este posibil in acest prim interval, datele trebuie transmise maximum cinci zile de la solicitare.

Totodata, legea prevede ca organele de urmarire penala au obligatia de a informa persoana ale carei date sunt retinute in termen de 48 de ore de la momentul transmiterii solicitarii. de la aceasta prevedere sunt exceptate cazurile in care persoana este implicata in actiuni ce pun in pericol siguranta nationala.

159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger