AcasăNewsLegea anti-deepfake vrea să schimbe din temelii plaftormele Social Media. Ce riscă...

Legea anti-deepfake vrea să schimbe din temelii plaftormele Social Media. Ce riscă persoanele care folosesc această tehnologie

Pe masa parlamentarilor noștri se află „Legea deep fake”, document care stabilește că oricine folosește această tehnologie în scop artistic să avertizeze că imaginile și informațiile nu sunt reale.

În caz contrar riscă o amendă cuprinsă între 10.000 și 200.000 de lei.

Hackerii s-au folosit şi de imaginea lui Mugur Isărescu

Proiectul urmează să fie votat în zilele următoare. Chiar luni, Banca Națională a României a avertizat că, în ultima perioadă, pe mai multe platforme și rețele de socializare, au apărut postări deep fake care îl implică pe guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.

Videoclipurile folosesc fraudulos imaginea și vocea guvernatorului BNR pentru a convinge publicul să facă investiții financiare pe o platformă inexistentă.

Ministrul Cercetării, discuţii cu industria

Ministrul Cercetării a arătat că a avut discuţii cu toată industria, cu marile platforme de social-media în care sunt distribuite astfel de clipuri video sau fotografii.

”În momentul de faţă, urmează să ne întâlnim, concret, să creăm un set de filtre, ca să fie mult mai greu să încarci în reţea astfel de conţinut care foloseşte inteligenţa artificială şi nu reflectă realitatea”, a afirmat ministrul Cercetării, Bogdan Ivan, el adăugând că vorbim de Facebook, Instagram, Google, Microsoft.

Ministrul a mai spus că este important să se ajungă la un mecanism pin care acest conţinut să fie eliminat într-un timp foarte scurt.

Prima dată şi cel mai simplu este să creezi acest filtru, ca să fie cât mai puţin conţinut fals pe reţelele de socializare”, a arătat el.

author avatar
Andrei Ștefan
457 afisari

4 COMENTARII

  1. Dar daca imaginile sunt reale iar politicienii acuza deepfake?
    Ce va fi real, daca nu le convine, poate fi deepfake?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger