AcasăNewsLegea adopțiilor se va schimba prea târziu: Fetița Sorina nu mai e...

Legea adopțiilor se va schimba prea târziu: Fetița Sorina nu mai e în România

Sorina, fetiţa de opt ani din Baia de Aramă luată de autorităţi de la asistentul maternal după ce a fost adoptată de o familie de români din Statele Unite, a părăsit ţara  împreună cu părinţii adoptivi, pe la Aeroportul Otopeni, au dezvăluit surse apropiate cazului minorei.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, spune că va propune o discuţie la nivel de Guvern în ceea ce priveşte legea adopţiilor, adăugând că „empatizează” cu familia asistentului maternal care acuză că Sorina, fetiţa adoptată de o familie de români din SUA, a fost luată împotriva voinţei sale din familia care a crescut-o.

„Empatizez ca om şi promit că în următoarele zile am să discut la nivel de Guvern. (…) Este o obligaţie şi mă bucur că am această onoare de a avea această funcţie pentru a mă implica şi în alte probleme”, a declarat Teodorovici pentru televiziuni duminică seară. Orlando Teodorovici a afirmat că vrea să discute „care sunt hibele acestei legi” privind adopţia. „Ceva trebuie schimbat”, a mai spus acesta.

El a precizat că va face publice problemele şi ce trebuie schimbat în ceea ce priveşte adopţiile în România. „Văd că trenează un subiect care frânge inimi şi generează astfel de situaţii pe care nu ai cum să le îndrepţi”, a spus Teodorovici.

Potrivit unor surse apropiate cazului fetiței din Baia de Aramă, Sorina a părăsit România duminică dimineață, împreună cu părinții adoptivi. Minora avea toate actele în regulă atunci când a părăsit țara prin Aeroportul Otopeni. Același surse au precizat că destinația acestora este Statele Unite ale Americii. Familia adoptivă a ridicat vineri pașaportul Sorinei, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, de la Serviciul de Pașapoarte Dolj, a declarat avocata soților americanizați.

Judecătoria Slatina a decis că Sorina, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, poate pleca din țară, împreună cu părinții adoptivi, o familie de români stabiliți în SUA. Instanța a respins cererea de ordonanță președințială formulată de procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu. Decizia nu este însă definitivă, iar procurorul general a anunțat deja că o va contesta.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
201 afisari

1 COMENTARIU

  1. cum adica prea tarziu ca fetita a plecat deja? nu ti e rusine? de ce in ataria ani familia asistentei maternale nu a adoptat o? pentru ca vroiau banii .. nu era de sentimente..au facut cereri de adoptii si le retrageau. sa dea dumnezeu inte o viata viitoare sa fii in licul copilului asta

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger