Cauta

Legaturi periculoase intre Siemens si centralele nucleare iraniene

Iranul a acuzat concernul german Siemens ca „a plantat explozibile in echipamentul furnizat pentru programul nuclear”!

Statia de imbogatire a uraniului ar fi sarit in aer cu „echipamentul Siemens”

Toata lumea a luat foc. Cum? Siemens furnizeaza echipament pentru facilitatile nucleare iraniene?

Echipamente cu explozibili

Alaeddin Boroujerdi, presedintele Comisiei pentru Securitate a Parlamentului iranian, a declarat ca expertii serviciilor de securitate iraniene au descoperit explozibilele inainte ca acestea sa fie detonate. Este vorba de elemente pentru instalatia de imbogatire a uraniului care, odata montate si intrate in functiune, ar fi explodat. Siemens a reactionat imediat, negand ca ar mai fi avut relatii cu Iranul din 1979, de la revolutia islamica. Si totusi, intr-un fel sau altul, in dotarea Iranului au ajuns centrifuge, beton special si echipament pentru centrale cu aburi, toate marca Siemens. Poate ca nu direct, ci prin intermediari, dar sigur cu stiinta serviciilor secrete occidentale, altminteri la ce-ar mai fi bune?

Mai multe sabotaje

Nu e prima data cand Iranului ii casuna pe concernul german. In iunie 2010, Iranul a anuntat ca virusul Stuxnet, care a infectat computerele din centralele nucleare,  era atasat tot unui „produs Siemens”. La 17 august anul acesta, o pana de curent provocata de elemente explozive a afectat centrala nucleara de la Fordo. Tot acolo a fost gasit si un dispozitiv de urmarire camuflat intr-o stanca. Cand Gardienii Revolutiei au incercat sa mute „bolovanul”, acesta a explodat, printre ramasite fiind gasite elemente electronice de interceptare a datelor  din computerele instalatiilor nucleare.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version