AcasăNewsLe Figaro: Criza politica se agraveaza in Romania, tara lui Eugene Ionesco,...

Le Figaro: Criza politica se agraveaza in Romania, tara lui Eugene Ionesco, in care absurdul nu mai ucide

(foto: captura site Le Figaro)

Situatia de pe scena politica din Romania e analizata de jurnalistii francezi de la Le Figaro. „In tara lui Eugene Ionesco, absurdul nu mai ucide…”, noteaza sursa citata.

(foto: captura site Le Figaro)

Sub titlul „criza politica din Romania se agraveaza”, ziaristii francezi amintesc de vorbele scriitorului german Bertolt Brecht: „N-ar fi mai simplu pentru un guvern sa dizolve poporul si apoi sa aleaga altul?”, cand vorbesc de solutia aleasa de USL.  „La o saptamana dupa esecul referendumului ce viza destituirea presedintelui de centru-dreapta Traian Basescu, USL refuza sa ingroape securea razboiului. Dimpotriva, confuzia politica s-a amplificat pana la punctul in care ministrul de Interne, Ioan Rus, a preferat, luni, sa arunce prosopul, invocand presiuni <inacceptabile>”.

Jurnalistii de la Le Figaro continua si scriu ca „decisi sa il debarce pe seful statului in ciuda avertismentelor Uniunii Europene, care a denuntat atacuri asupra statului de drept, coalitia de guvernare contesta validitatea listelor electorale”.

Concluzia ziaristilor francezi e urmatoarea: „In tara lui Eugene Ionesco, absurdul nu mai ucide…”.  Termenul care ar puutea caracteriza situatia din interiorul Uniunii Social Liberale la acest moment este, in opinia ziaristilor francezi, confuzie. „In sanul USL confuzia pare totala. Crin Antonescu, care vrea sa-i succeada lui Traian Basescu, viseaza sus si tare la alegeri prezidentiale anticipate in septembrie si pare sa fie gata de orice pentru a ajunge acolo”. Despre premierul ponta, jurnalistii scriu ca „mai prudent”, acesta „s-a inclinat oficial in fata verdictului urnelor”.

229 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger