AcasăNewsLe-au luat masini de lux si le-au platit benzina. Sefii de...

Le-au luat masini de lux si le-au platit benzina. Sefii de la Transporturi, sponsorizati de CFR Marfa si CFR Calatori

Considerate ”gaurile negre” ale economiei, companiile CFR Marfa, CFR Calatori si CFR SA au gasit totusi bani pentru achizitionarea unor autoturisme de lux pe care le-au pus la dispozitia stabilor din Ministerul Transporturilor. Informatiile privind contractele ilegale sunt mentionate, negru pe alb, intr-un raport al Curtii de Conturi pe anul 2012.

In document se arata ca 17 masini (Audi, Volkswagen, Mitsubishi si Toyota), cumparate de cele trei companii, au ajuns in folosinta gratuita la Ministerul Transporturilor prin contracte cu clauze ilegale.  Mai exact, obligatia de a suporta cheltuielile de exploatare – taxe, revizii, roviniete, reparatii si asigurari, revenea comodantului, adica CFR si nu comodatarului, asa cum prevede Codul Civil.

Asa se face ca in 2012, CFR SA, CFR Marfa si CFR Calatori au cheltuit 620.000 de lei pentru intretinerea acestor autoturisme carora le-au platit inclusiv combustibilul. Si asta in conditiile in care situatia financiara a celor trei companii este una extrem de dificila, ele supravietuind ca urmare a stergerii datoriilor istorice de catre Guvern.  Chestionata pe tema asta, Ramona Manescu, ministrul liberal al Transporturilor, a declarat ca de la preluatea mandatului a cerut ca aceste contracte sa fie reziliate.

author avatar
Adelina Ionicel
617 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger