AcasăNewsLazaroiu: USL va obtine la locale sub 40 la suta din voturi

Lazaroiu: USL va obtine la locale sub 40 la suta din voturi

Sebastian Lazaroiu

Fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu considera ca USL  va obtine sub 40 la suta din voturi la alegerile locale. Lazaroiu a declarat sambata, in cadrul scolii Nationale de Management Politic organizate de Organizatia de Tineret a PDL Suceava, ca USL a gresit cand a stabilit cota unica, de paritate la candidaturi PNL+PC cu PSD.

Sebastian Lazaroiu

„E o prostie. Se ajunge la nivel judetean unde discrepantele sunt mari”, a spus fostul consilier prezidential, potrivit Mediafax. Acesta a adaugat ca sunt judete unde PSD este mult mai puternic decat PNL si invers. „Le impui paritate si e greu de acceptat. Alianta D.A. s-a facut pe cote pe judete intre PD si PNL”, a spus Lazaroiu.

Sociologul a mai declarat ca este bine ca USL candideaza impreuna la alegerile locale. „Singura ratiune a infiintarii USL este sa ia 50 la suta plus unul. Nu cred ca va lua. La locale si mai putin probabil. Daca termina localele si iau sub 40 la suta stiu pe ce drum o apuca”, a spus Lazaroiu.

Sebastian Lazaroiu a adaugat ca la alegerile locale e votat in principal candidatul, si nu partidul, iar in prezent PDL si UNPR au 1.300 – 1.400 de primari, din cei 3.200, cealalta parte aflandu-se la USL, UDMR si alte formatiuni. „Evident, numarul primarilor va avea o contributie mare la distribuirea votului”, le-a explicat Lazaroiu tinerilor din PDL.

„Dupa ce vor lua 37 la suta, cei de la USL isi vor face calculul si vor constata ca 18 la suta sunt PSD si restul PNL+PC. Sunt convins ce vor spune cei din PSD ca dupa locale iau 18 la suta cand puteau lua 30 la suta”, a mai adaugat Sebastian Lazaroiu.

PDL are doua provocari importante: infiintarea Miscarii Populare si relatia cu UNPR

PDL va avea in urmatoarea luna doua provocari importante care vor influenta viitorul partidului pe termen lung, prima fiind infiintarea Miscarii Populare, iar a doua este relatia cu UNPR in alegerile locale, a mai declarat Lazaroiu.

Miscarea Populara ar trebui facuta pentru a elimina imaginea ca PDL este un partid izolat, crede sociologul. „PDL a fost la guvernare si e un partid izolat in momentul acesta. E un risc cand intri in alegeri”, a spus Lazaroiu. PDL va trebui sa gaseasca parteneri de alianta si considera ca este bine ca Miscarea Populara sa inceapa de la nivel local cu PNtCD, cu Partidul Ecologist, cu ONG-uri sau cu persoane individuale cu prestigiu in comunitate, a continuat fostul consilier prezidential. „Daca nu exista aceasta alianta inseamna ca PDL e singur. E PDL si toti ceilalti”, a afirmat Lazaroiu, adaugand ca o asemenea alianta nu are rolul de a ascunde identitatea PDL, ci de a scoate partidul din izolare.

El considera ca Miscarea Populara nu trebuie sa fie un partid politic, iar in functie de rezultatul la alegerile locale, in toamna, daca lucrurile merg bine, s-ar putea sa adere si altii la aceasta Miscare Populara care ar putea deveni o alianta politica cu program de guvernare. „Avantajele sunt pe termen lung si pentru parlamentare si pentru prezidentiale. E o constructie in doi pasi”, a spus fostul consilier prezidential.

Lazaroiu a mai declarat ca o a doua mare provocare este relatia PDL cu UNPR, partid care nu este de dimensiunea si constructia PDL, dar ca are in unele localitati sau judete candidati cu sanse de a castiga alegerile, iar disputa cu PDL va determina ca ambele partide sa piarda. „UNPR a reusit in doi ani sa recruteze niste candidati, unii in functie, altii nu. Candidati cu sanse sa castige”, a spus Lazaroiu.

Acesta a adaugat ca sunt zone unde se prefigureaza dispute intre PDL si UNPR, cum ar fi Dolj, Iasi, Hunedoara, chiar si in Bucuresti sau Ilfov, iar variantele posibile sunt de lupta intre cele doua partide si pierd ambele, sau colaboreaza ambele partide. „In unele locuri exista riscul de lupte dure. Probabil ca acolo USL va castiga detasat”, a spus Lazaroiu.

156 afisari

2 COMENTARII

  1. Vrabia…Mihai Viteazul !Pai pd-ul e izolat pt. ca e cel pai anti-romanesc partid din ultimi 20 de ani.Si a reusit sa fure mai mult decit fsn-ul…Cu toate ca din FSN e rupt si pd-ul de azi…Dar pe vremea ruperii ,,ailalti” au fost mai iuti de mina…Si ei (fostul fsn,actualul pd) au scos pirleala dupa 2009.Au furat si cenusa din vatra…Si ne-au mai si imprumutat 20 de miliarede…Pt.ce ne-au imprumutat?Sa recunoasca ca au imprumutat tara pt. a fura cateii pd-ului !Si daca se caiesc,poate intra in noul parlament.Dar trebuie sa-si ceara scuze de la poporul asta ca sa voteze cineva cu ei.Se obtine greu pragul de 5%…Asa ca la cerut iertare daca vor sa ajunga iar in parlament,ca altfel au soarta taranistilor…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger